ΟΑΣΑ: «Πληρώνετε με κάρτες παρά με χαρτονομίσματα στα εκδοτήρια»

Νέα μέτρα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Την αγορά εισιτηρίων με κάρτα και όχι με χαρτονομίσματα προτείνει στο επιβατικό κοινό ο ΟΑΣΑ, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα μετάδοσης του κορωνοϊού εντός των συγκοινωνιών. 

Κορωνοϊός: Κλείνουν δικαστήρια, σταματούν οι πλειστηριασμοί

Παράλληλα, ανακοινώθηκε πως αναστέλλεται η εφαρμογή του μέτρου της εισόδου από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, μετά από αίτημα των εργαζομένων. 

«Ερήμωσαν» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λόγω κορωνοϊού

Συστήνεται επίσης η λελογισμένη χρήση των κλιματιστικών και ο αερισμός των οχημάτων στις αφετηρίες και στα τέρματα. 

Μείωση 30% στις μετακινήσεις με τα ΜΜΜ

Πάντως, ήδη η επιβατική κίνηση στα μέσα μεταφοράς έχει μειωθεί πολύ λόγω του φόβου για τον κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Όλη η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα – Τι λέει για άδειες γονέων

Συμφωνα με πηγές του ΟΑΣΑ, αλλά και των εργαζομένων, υπάρχει μείωση περίπου στο 25-30%, μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.

Covid-19: Πότε αναμένεται να τελειώσει η παγκόσμια πανδημία

Στελέχη του οργανισμού σημειώνουν ότι επειδή τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς πιθανόν να υπάρξει περαιτέρω μείωση της επιβατικής κίνησης. Δεν αποκλείεται μάλιστα να υπάρξουν αλλαγές στο πρόγραμμα των δρομολογίων από τις άδειες ειδικού σκοπού που θα πάρουν οι εργαζόμενοι. 

Ο ΟΑΣΑ έχει ήδη εντατικοποιήσει τα μέτρα στα ΜΜΜ για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, διενεργώντας πρόσθετες απολυμάνεις από εξειδικευμένα συνεργεία με τη χρήση ειδικών σκευασμάτων για την προστασία επιβατικού κοινού και εργαζομένων σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Συγκλονίζει Ελληνίδα που ζει στην Ιταλία: «Μην υποτιμάτε τον κορωνοϊό»

Οι απολυμάνσεις αυτές γίνονται καθημερινά στα οχήματα και τους συρμούς με έμφαση στα σημεία στήριξης των επιβατών (χειρολαβές, μπάρες, πόρτες κ.λπ.), αλλά και των σταθμών των μέσων σταθερής τροχιάς (Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός) όπου δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στα σημεία με τα οποία έρχονται σε επαφή οι επιβάτες (κουπαστές, εκδοτικά και ακυρωτικά μηχανήματα εισιτηρίων κ.λπ.).

Ως προς την προστασία των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ο ΟΑΣΑ προχώρησε στην προμήθεια αντισηπτικών (για χρήση μόνο των εργαζομένων), τα οποία τοποθετήθηκαν σε σταθμούς, εκδοτήρια, γραφεία και όλους τους χώρους στους οποίους βρίσκονται οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες. Παράλληλα, προχώρησε στην παροχή αντισηπτικών σε όλους τους οδηγούς.

Τέλος, σε όλες τις οθόνες των αστικών συγκοινωνιών (σε σταθμούς μετρό, στάσεις τηλεματικής, συρμούς μετρό, κτλ) επαναλαμβάνονται συνεχώς ενημερωτικά μηνύματα που υπενθυμίζουν τις οδηγίες προστασίας και προσωπικής υγιεινής, που πρέπει όλοι να τηρούν ως μέτρο προστασίας κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top