Κορωνοϊός: Κλείνουν δικαστήρια, σταματούν οι πλειστηριασμοί

Όλα τα νέα έκτακτα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Νέα έκτακτα μέτρα για την ανακοπή της διασποράς του κορωνοϊού ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στο πλαίσιο αυτό κλείνουν πανελλαδικά όλα τα δικαστήρια, σταματούν οι πλειστηριασμοί, κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης και παιδότοποι. 

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νέα Υόρκη!

Το υπουργείο Υγείας μάλιστα και το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσαν στη δημοσιότητα όλες τις λεπτομέρειες για την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων για το επόμενο δεκαπενθήμερο. 

Αγωνία στην κυβέρνηση για να βρεθούν 2.000 γιατροί για το ΕΣΥ

Συγκεκριμένα, η απόφαση προβλέπει την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των δημόσιων συνεδριάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας και όλων των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων της χώρας. 

Όσα δεν ξέρετε για τον κορωνοϊό- Τι δεν πρέπει να κάνετε ως μέτρο πρόληψης!

Επίσης, αναστέλλεται για το ίδιο διάστημα η λειτουργία των δημόσιων συνεδριάσεων του Ελεγκτικού Συνεδρίου της Χώρας, με εξαίρεση εκείνων που αφορούν στη δημοσίευση αποφάσεων και την παροχή προσωρινής δικαστικής προστασίας.

Κορωνοϊος: Κλείνουν τα δικαστήρια

Αναστέλλεται ακόμα ως μέσο πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού η λειτουργία όλων των Πολιτικών Δικαστηρίων, Ποινικών Δικαστηρίων και Εισαγγελιών της Χώρας, για το χρονικό διάστημα από 13.3.2020 έως και 26.3.2020. Στο πλαίσιο αυτό δε θα πραγματοποιούνται διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης και η διενέργεια πλειστηριασμών.

Κορωνοϊός: Κλείνουν θέατρα, κινηματογράφοι, γυμναστήρια, κέντρα διασκέδασης

Τέλος, η απόφαση ορίζει την προσωρινή αναστολή λειτουργίας κάθε εκπαιδευτικής και επιμορφωτικής δραστηριότητας της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών.

Σε ποιες περιπτώσεις θα λειτουργούν τα δικαστήρια

Από την αναστολή εξαιρούνται οι αυτόφωρες διαδικασίες σε βαθμό πλημμελήματος, αλλά και η εκδίκαση κακουργημάτων για τους προσωρινά κρατούμενους κατηγορουμένους, των οποίων συμπληρώνεται κατά περίπτωση το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης.

Επισημαίνεται επίσης, πως εξαιρούνται της αναστολής δικαστικές υποθέσεις (πλημμελήματα και κακουργήματα) που ο χρόνος παραγραφής τους συμπληρώνεται εντός της περιόδου αυτής.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top