Κορωνοϊος: Κλείνουν τα δικαστήρια

Αναμένεται ΚΥΑ για προσωρινή αναστολή της λειτουργίας τους

Κοινή Υπουργική Απόφαση για την αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων της χώρας λόγω κορωνοϊού αναμένεται να εκδοθεί μέσα στη μέρα.

Κορωνοϊός: Καταρρέει το Χρηματιστήριο – Στο «κόκκινο» οι διεθνείς αγορές

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων αφορά στην εκδίκαση των υποθέσεων, εκτός ορισμένων εξαιρέσεων (αυτόφωρα, κ.λπ.), ενώ θα λειτουργούν κανονικά οι γραμματείες των δικαστηρίων.

Κορωνοϊός: Πάνω από 20.000 τα κρούσματα στην Ευρώπη - Στους 930 οι νεκροί

Αναλυτικότερα, σε εκτέλεση της από 11.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) για τα κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του (Εφημερίδας της Κυβερνήσεως τεύχος Α', φ. 44, της 11.3.2020) αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα η έκδοση κοινής απόφασης των υπουργών Υγείας και Δικαιοσύνης για την πανελλαδική αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων.

Κορωνοϊός: Πότε θα πάρει εξιτήριο το πρώτο κρούσμα του ιού

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αναστέλλεται προσωρινά η λειτουργία όλων των δικαστηρίων και όλων των βαθμών, εκτός από:

Κορωνοϊός: Όλη η απόφαση για τα έκτακτα μέτρα – Τι λέει για άδειες γονέων

  • Τα αυτόφωρα που θα λειτουργήσουν κανονικά,
  • Των υποθέσεων εκείνων που οι κατηγορούμενοι συμπληρώνουν το 18μηνο, με συνέπεια να αποφυλακιστούν και
  • Των υποθέσεων εκείνων που επέρχεται παραγραφή των αδικημάτων.

Τέλος, το μέτρο της προσωρινής αναστολής λειτουργίας των δικαστηρίων δεν θα καταλαμβάνει τους δικαστικούς υπαλλήλους και τις γραμματείες των δικαστηρίων, που θα λειτουργούν κανονικά.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top