Κορωνοϊός: Πότε θα πάρει εξιτήριο το πρώτο κρούσμα του ιού

Τι είπε ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς του ΑΧΕΠΑ

Έως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να πάρει εξιτήριο το κρούσμα «0» του κορωνοϊού, η 38χρονη από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και ήταν η πρώτη που νόσησε από τον ιό. 

Βάρη: Δασκάλα προσβλήθηκε με κορωνοϊό- Δίδασκε σε 4 σχολεία

Όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπεύθυνος του Κέντρου Αναφοράς ΑΧΕΠΑ, λοιμωξιολόγος, Συμεών Μεταλλίδης, η 38χρονη θα βγει από το νοσοκομείο μαζί με τον γιο της, ο οποίος επίσης νόσησε. 

«Βόμβες» κορωνοϊού χαρακτηρίζονται από τους επιστήμονες τα παιδιά

«Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ νοσηλεύουμε οκτώ ασθενείς επιβεβαιωμένους. Οι έξι είναι σταθεροί στην υγεία τους και κλείνουν σιγά σιγά τον χρόνο τους και μένει να αποφασίσουμε ιατρικά, ποια ημέρα θα είναι έτοιμοι για να πάρουν εξιτήριο και να συνεχίσουν κατ' οίκον τη θεραπεία τους. Τα δύο πρώτα κρούσματα θα πάρουν εξιτήριο τα επόμενα 24ωρα, μέχρι το τέλος της εβδομάδας», σημείωσε ο κ. Μεταλλίδης.

Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Σκόρπισε τον πανικό ο 77χρονος ασθενής

Αναφερόμενος στα δύο περιστατικά που νοσηλεύονται σε πιο σοβαρή κατάσταση στο ΑΧΕΠΑ, είπε πως «έχουμε έναν ασθενή που νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε κρίσιμη κατάσταση στη μονάδα εντατικής θεραπείας και έναν ακόμα ασθενή με πνευμονία που νοσηλεύεται στον θάλαμο αρνητικής πίεσης».

Κορωνοϊός: Τι πρέπει να τρώμε για να προστατευτούμε

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Συστήνω ψυχραιμία σε όλους, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση πανικός, αλλά χρειάζεται κοινωνική ευθύνη. Όταν κάποιος λαμβάνει οδηγίες πρέπει να τις ακολουθεί. Υπάρχει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο και καλό είναι να αφήσουμε τους υπεύθυνους να υλοποιήσουν το σχέδιο που είναι έτοιμο», κατέληξε ο κ. Μεταλλίδης.
 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top