Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Σκόρπισε τον πανικό ο 77χρονος ασθενής

Η «διαδρομή» που ακολούθησε ο ηλικιωμένος

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» καθώς ένας 77χρονος έκανε... βόλτες σε χώρους του νοσοκομείου και τελικά διαγνώστηκε με κορωνοϊό.

Κορωνοϊός: Ακόμα 10 νέα κρούσματα στην Ελλάδα- 99 στο σύνολο!

Η κλινική στην οποία νοσηλεύτηκε το άτομο με τον κορωνοϊό έχει σφραγιστεί και έχει απολυμανθεί. 

«Μετά από κάποιες ώρες κρίθηκε ότι είχε πνευμονία άρα έπρεπε να νοσηλευτεί στην Παθολογική, στις ακτινογραφίες οι γιατροί αντιλήφθηκαν ότι δεν πρόκειται για μια απλή πνευμονία και υποπτέυθηκαν τον κορωνοιό, βγήκε θετικός το βράδυ» δήλωσε η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του νοσοκομείου, Σοφία Χατζίδου.

Η «διαδρομή» που ακολούθησε ο ασθενής 

Ο 77χρονος πήγε στις 8 το πρωί της Τρίτης με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, απύρετος με βήχα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Εξετάστηκε στα επείγοντα και μετά στο ακτινολογικό.

Κορωνοϊός: Μόνο έκτακτα χειρουργεία - Αναβάλλονται τα απογευματινά ιατρεία

Μετά κρίθηκε ότι πρέπει να νοσηλευτεί στην Παθολογική και μετραφέρθηκε σε πεντάκλινο, μαζί με άλλους ασθενείς. Η απάντηση ότι είναι θετικός στον κορωνοϊό βγήκε στις 10 το βράδυ και στη μία τα ξημερώματα μεταφέρθηκε στο Σωτηρία. 

«Στο θάλαμο έμεινε 4 ώρες περίπου σε πεντάκλινο. Χρειαζόμαστε όλα τα νοσοκομείο τα box αυτά που θα είναι στην πύλη και θα δέοχνται τους ασθενείς με λοίμωξη του αναπνευστικού» είπε η κ. Χατζίδου. 

Σε καραντίνα νοσηλευτές και γιατροί που ήρθαν σε επαφή με τον ηλικιωμένο

Επτα άτομα στο σύνολο ήρθαν σε επαφή με τον ηλικιωμένο ασθενή. Πρόκειται για τέσσερις ειδικευόμενοι γιατροί, μια νοσηλεύτρια και δύο πληρώματα του ασθενοφόρου του νοσοκομείου «Αλεξάνδρα» που βρίσκονται σε απομόνωση στο σπίτι τους. 

«Δυστυχώς μετακινήθηκε σε πολλά σημεία του νοσοκομείου χωρίς να έχουν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα. Το θέμα που προβληματίζει το σωματείο μας είναι κατά πόσο μπήκαν καραντίνα όλα τα άτομα που ενεπλάκησαν στην ολοήμερα περιφορά του ανθρώπου και κατά πόσο έχουν απολυμανθεί όλα τα τμήματα τα οποία επισκέφθηκε» είπε μέλος του νοσοκομείου. 

Τέσσερα ορφανά κρούσματα του κορωνοϊόυ 

Τα ορφανά κρούσματα μέχρι στιγμής στη χώρα μας είναι τέσσερα. Αυτά τα κρούσματα δεν είχαν επαφή ούτε με επιβεβαιώμενο κρούσμα, ούτε ταξιδιωτικό ιστορικό και εντοπίστηκαν από δειγματοληπτικό έλεγχο.

Κορωνοϊός: Και δεύτερος ασθενής διασωληνώθηκε στο ΠΓΝ Πατρών​​​​​​​

Αυτά είναι ο 77χρονος, ο οποίος νοσηλεύεται στον Σωτηρία, ο 53χρονος από τη Σιάτιστα ο οποίος βρίσκεται στο ΑΧΕΠΑ, ένας 67χρονος αλλά και μια ασθενής άνω των 60 οι οποίοι είναι στο Αττικόν.  

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top