Βάρη: Δασκάλα προσβλήθηκε με κορωνοϊό- Δίδασκε σε 4 σχολεία

«Περιμένουμε κρούσματα σε 14 μέρες» λέει ο Δήμαρχος

εξέταση κορωνοιού

Μια δασκάλα δημοτικού σχολείου στην περιοχή της Βάρης είναι ένα από τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού. Η ίδια ενημέρωσε τις αρμόδιες αρχές ότι έχει έρθει σε επαφή με παιδιά τεσσάρων σχολείων.

Η δασκάλα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία από τις 21 έως τις 24 Φεβρουαρίου. Όταν επέστρεψε στην Ελλάδα δεν είχε κανένα σύμπτωμα, αλλά βλέποντας τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται αποφάσισε να ενημερώσει τις αρμόδιες αρχές για το ταξίδι της στην γειτονική χώρα.

Κορωνοϊός: Μήνυμα σε όλα τα κινητά από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας

Μετά από 14 μέρες, με δική της πρωτοβουλία η δασκάλα από την Βάρη έκανε την εξέταση για τον ιό, στον οποίο βρέθηκε θετική.

Από εκείνη την στιγμή σήμανε συναγερμός σε όλες τις υπηρεσίες, καθώς η 40χρονη διδάσκει σε τέσσερα σχολεία και ήρθε σε επαφή με δεκάδες παιδιά. Αμέσως, της δοθήκαν οδηγίες για το πως πρέπει να κινηθεί.

Δήμαρχος Βάρης: «Περιμένουμε εμφάνιση κρουσμάτων σε 14 μέρες»

Η εκπαιδευτικός είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό και ο Δήμος Βούλας -Βάρης- Βουλιαγμένης αποφάσισε να κλείσει και τους 31 αθλητικούς χώρους της περιφέρειας του, καθώς κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει πόσα άτομα έχουν εκτεθεί στον ιό.

«Είναι δύσκολο, μετά από τόσες μέρες, οι υγειονομικές υπηρεσίες να κάνουν ορθή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. Συνεπώς, περιμένουμε κάποια ακόμα κρούσματα σε 14 με 15 μέρες» δήλωσε ο Δήμαρχος, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος.

Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα»: Σκόρπισε τον πανικό ο 77χρονος ασθενής

Σε όλα τα σχολεία της περιοχής έχει γίνει απολύμανση ενώ ο Δήμος έχει αγοράσει 1,5 τόνους αντισηπτικό υγρό, το οποίο έχει διανείμει σε διάφορα κτήρια, προσπαθώντας να μειώσει την εξάπλωση του ιού.

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top