Αλλαγές σε Μετρό, ΗΣΑΠ: Πώς θα γίνεται ο έλεγχος για τα μέτρα προστασίας

Περισσότερα δρομολόγια για αποφυγή συγχρωτισμού

Από τις 4 Μαΐου αλλαγές θα υπάρξουν και στον τρόπο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, με το επιβατικό κοινό να καλείται να φορά μάσκα και να τηρεί τα μέτρα προστασίας. 

Τα 7+1 SOS που πρέπει να θυμόμαστε από την άρση των μέτρων μέχρι νεωτέρας

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Τσιόδρας η είσοδος στους σταθμούς θα είναι ελεγχόμενη για να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός. Αν οι επιβάτες βλέπουν πολύ κόσμο μέσα στους συρμούς δε θα πρέπει να επιβιβάζονται, θα πρέπει να περιμένουν τον επόμενο συρμό και να κρατούν τις ανάλογες αποστάσεις. 

Οδηγίες ΕΟΔΥ: Πώς να χρησιμοποιήσετε σωστά την απλή χειρουργική μάσκα

Συστήνεται η αποφυγή των συναλλαγών στα γκισέ με μετρητά και μόνο με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας. Επίσης παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση εισόδου των επιβατών από τις μπροστινές πόρτες λεωφορείων και τρόλεϊ για την ασφάλεια των οδηγών.

Μιλώντας στο Mega ο πρόεδρος της ΣΤΑΣΥ, Χάρης Δαμάσκος είπε πως οι ελεγκτές των μέσων μεταφοράς και οι υπάλληλοι των εταιρειών security θα αναλάβουν τον έλεγχο των επιβατών για το αν τηρούν τα μέτρα προστασία στον τομέα των εισιτηρίων. Διευκρίνισε όμως ότι είναι αδύνατον να ελεγχθεί πόσοι θα μπουν σε κάθε συρμό.

Αυτό είναι το ημερολόγιο άρσης των μέτρων για κάθε τομέα 

Στις αποβάθρες θα υπάρχουν διαγραμμίσεις και σήμανση για τις αποστάσεις μεταξύ των επιβατών, ενώ θα ξεκινήσει μια μεγάλη καμπάνια στις πινακίδες των σταθμών για το πού πρέπει να στέκονται οι επιβάτες. 

Νέα πραγματικότητα και στα δοκιμαστήρια – Πώς θα δοκιμάζουμε ρούχα

Για την αποφυγή του συγχρωτισμού θα υπάρχει μεγάλη συχνότητα δρομολογίων, με μικρή απόσταση μεταξύ τους. 

Τέλος στις αποβάθρες και στους συρμούς θα υπάρχουν ελεγκτές για να αποφεύγεται ο συνωστισμός και η επιβίβαση παραπάνω ατόμων από όσα επιτρέπονται. Όσον αφορά στα πρόστιμα, αυτά θα επιβάλλονται μόνο από αστυνομικούς και υπαλλήλους της δημοτικής αστυνομίας. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top