Αυτό είναι το ημερολόγιο άρσης των μέτρων για κάθε τομέα 

Πώς θα γίνει βήμα-βήμα η επιστροφή στην κανονικότητα 

Από τη Δευτέρα 4 Μαΐου η κανονικότητα επιστρέφει σταδιακά στη χώρα μας. Η μετάβαση θα ολοκληρωθεί με χρονικό ορίζοντα το τέλος Ιουνίου και κεντρικό σύνθημα την φράση "Μένουμε ασφαλείς".

Μητσοτάκης: Παγκόσμια η ύφεση - Θα προστατεύσουμε τις θέσεις εργασίας

Το πρώτο βήμα της επιστροφής στην κανονικότητα θα γίνει τη Δευτέρα 4 Μαΐου, με την κατάργηση της άδειας μετακίνησης και την επαναλειτουργία με ραντεβού κομμωτηρίων, κέντρων αισθητικής, βιβλιοπωλείων, καταστημάτων οπτικών και ηλεκτρονικών ειδών, καταστημάτων αθλητικών ειδών και ΚΤΕΟ. Παράλληλα από την ίδια μέρα θα ια ανοίξουν οι εκκλησίες για ατομική προσευχή και θα επιτραπεί η άσκηση σε εξωτερικούς χώρους όπως και στην θάλασσα

«Στις 4 Μαΐου όλοι θα συναντηθούμε με μια νέα καθημερινότητα και αν την διαχειριστούμε με ωριμότητα τότε σταδιακά θα την βελτιώνουμε για να την κάνουμε όλο και καλύτερη» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο χθεσινό του διάγγελμα. 

Το διάγγελμα Μητσοτάκη: Πότε ανοίγει τι 

 

11 ΜΑΪΟΥ ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΑΣΗ

Στις 11 Μαΐου θα ανοίξουν και τα σχολεία για τους μαθητές της τρίτης Λυκείου. Την ίδια μέρα θα ανοίξουν με όριο πελατών τα υπόλοιπα καταστήματα λιανικού εμπορίου. Όσοι όμως παραβιάζουν τα προβλεπόμενα όρια θα βρίσκονται αντιμέτωποι με κυρώσεις. 

«Θα είναι τα πρόστιμα μεγάλα, θα είναι πραγματικά σκληρά. Θα έχουμε μέτρα σίγουρα για την επιχείρηση και τον εργαζόμενο και ενδεχομένως τις επόμενες μέρες να δείτε και ένα πλαίσιο για τον πελάτη γιατί υπάρχει το ζήτημα της ατομικής ευθύνης όλων μας» δήλωσε για το ίδιο ζήτημα ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα.    

Πέτσας στο Star: Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για την άρση των περιορισμών 

17 - 18 ΜΑΙΟΥ: ΝΕΑ ΧΑΛΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Από τη 17η Μαΐου οι πιστοί θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν τις θείες λειτουργίες 

Στις 18 του μηνός θα επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού. Την ίδια ημερομηνία θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές των υπόλοιπων τάξεων του Λυκείου και του Γυμνασίου, ενώ τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία θα μείνουν κλειστά και ενδέχεται να ανοίξουν ξανά την 1η Ιουνίου, μόνο εφ’ όσον συνεχιστεί η καθοδική τάση της επιδημίας

ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ Η ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

Την 1η Ιουνίου θα επαναλειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εστίασης και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα, όπως επίσης τα ξενοδοχεία 12μηνης διάρκειας και τα δικαστήρια. 

Ο στόχος της γέφυρας ασφαλείας για επιστροφή στην κανονικότητα είναι η λειτουργία όλων των οικονομικών κλάδων μέχρι το τέλος Ιουνίου. Ωστόσο καθ΄όλη την διάρκεια του καλοκαιριού θα απαγορεύονται τα φεστιβάλ, οι συναυλίες και τα αθλητικά γεγονότα με θεατές

«Επιστρέφουμε, αλλά προσέχουμε, πάνω απ’ όλα μένουμε ασφαλείς. Στο χέρι μας είναι να τα καταφέρουμε» κατέληξε στο χθεσινό μήνυμά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.   
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top