Νέα πραγματικότητα και στα δοκιμαστήρια – Πώς θα δοκιμάζουμε ρούχα

Η άρση των μέτρων φέρνει αλλαγές σε όλους τους τομείς

Στις 4 Μαΐου ανοίγουν και πάλι μεταξύ άλλων, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής, βιβλιοπωλεία και καταστήματα αθλητικών ειδών, ενώ στις 11 Μαΐου ανοίγουν όλα τα καταστήματα λιανεμπορίου. 

Νέα εποχή για τα κομμωτήρια - Πώς θα λειτουργούν από 4 Μαΐου

Όμως οι επαγγελματίες, αλλά και οι πελάτες θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί, καθώς οι αλλαγές αφορούν από την απόσταση που θα υπάρχει ανάμεσα στις θέσεις εργασίας, μέχρι τη λειτουργία των σεσουάρ ή τη δοκιμή ρούχων. 

Μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Αθήνας Πειραιά, Ματίνα Παγώνη, σημείωσε πως χρειάζεται προεργασία για να συνηθίσουμε τις νέες οδηγίες που θα συνοδεύουν την καθημερινότητά μας στη μετά κορωνοϊό εποχή. 

Μάσκα: Υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα ΜΜΜ

Η μάσκα γίνεται υποχρεωτική, το αντισηπτικό δεν πρέπει να λείπει από καμία τσάντα και η φυσική απόσταση είναι οι νέες μας συνήθειες. Μάλιστα η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ προτείνει τις απλές μάσκες με τα λάστιχα που τα περνάμε πίσω από τα αυτιά διότι όπως λέει, είναι εύχρηστες και όχι αυτές που δένονται πίσω στο κεφάλι. Όσον αφορά τη θερμομέτρηση τονίζει ότι δεν μας δίνει 100% ασφάλεια διότι κάποιος μπορεί να είναι φορέας και να μην έχει κανένα σύμπτωμα.

Άρση μέτρων: Το ημερολόγιο επιστροφής στη νέα κανονικότητα

Η κ. Παγώνη εξηγεί τους νέους κανόνες τους οποίους θα πρέπει να ακολουθούμε από εδώ και στο εξής:

Μικρά μαγαζιά

«Η απόσταση και η χρήση μάσκας πρέπει να τηρούνται στα μικρά μαγαζιά που ανοίγουν από Δευτέρα. Ένα με δύο άτομα μέσα στο κατάστημα με μάσκα, βγαίνει ένας και μπαίνει ο επόμενος», λέει η κ. Παγώνη.

Άρση μέτρων: Τραπεζάκια έξω στις καφετέριες με παρέες τεσσάρων ατόμων

Σχετικά με τη δοκιμή ρούχων αναφέρει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή. «Ό,τι περνάει από το κεφάλι καλό είναι να μην το δοκιμάζουμε και όσο για τα υπόλοιπα να αποφεύγουμε τις πολλές δοκιμές και όταν πάμε σπίτι τα πλένουμε και κάνουμε μπάνιο».

Κομμωτήρια

Πελάτες και εργαζόμενοι στα κομμωτήρια θα φοράνε υποχρεωτικά μάσκα. Επιπλέον, απαραίτητο μέτρο είναι η τήρηση των αποστάσεων μέσα στο κομμωτήριο, δηλαδή οι καρέκλες δε θα είναι όπως ήταν παλιά, δίπλα- δίπλα. Θα πρέπει να απέχουν μεταξύ τους τουλάχιστον ένα μέτρο. 

Κορωνοϊός: Έτσι θα επαναλειτουργούν τα τακτικά χειρουργεία και ιατρεία

Αν το κομμωτήριο είναι μεγάλο θα μπαίνουν μέσα τρία με τέσσερα άτομα και μαζί με τους εργαζόμενους δε θα πρέπει να υπερβαίνουν τα έξι με επτά άτομα. Στα μικρά κομμωτήρια θα μπαίνουν μέχρι δύο πελάτες.

Παράθυρα και πόρτες θα πρέπει να παραμένουν ανοιχτά για να δημιουργείται ρεύμα και το κλιματιστικά θα πρέπει να είναι κλειστά. 
Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο στέγνωμα με το πιστολάκι, διότι γίνεται περιστροφή αέρα, γι’ αυτό είναι απαραίτητο οι πόρτες και τα παράθυρα να είναι ανοιχτά ώστε να υπάρχει αλλαγή αέρα. Δεν χρησιμοποιούμε σεσουάρ, διότι είναι κλειστά και μέσα γίνεται περιστροφή αέρα.

Οπωσδήποτε οι εργαζόμενοι στο κομμωτήριο θα πρέπει να φοράνε γάντια που θα αλλάζουν ανά πελάτη. Δεδομένη είναι η αλλαγή ρόμπας και πετσέτας. Η κ. Παγώνη μάλιστα προτείνει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ να αφήσουμε να περάσει λίγο διάστημα, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και μετά να κλείσουμε το ραντεβού μας.

Κέντρα αισθητικής

Και στα κέντρα αισθητικής θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου, πελάτες και εργαζόμενοι να φοράνε οπωσδήποτε μάσκα. Η κ. Παγώνη προτείνει να μπουν διαχωριστικά και θεωρεί δεδομένη την απολύμανση των κεφαλών των μηχανημάτων μετά από κάθε πελάτη.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top