Μάσκα: Υποχρεωτική η χρήση της σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα ΜΜΜ

Πρόστιμα σε όσους δε φορούν- Ισχύει για εργαζόμενους και πελάτες

Δείτε στο βίντεο τι είχε πει στο STAR η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού για τη χρήση της μάσκας

Επίσημα την είσοδό της στην καθημερινότητά μας κάνει η προστατευτική μάσκα, η οποία θα είναι απαραίτητη σχεδόν σε όλες μας τις επαφές, τις συναλλαγές στην αγορά και τις μετακινήσεις με δημόσια μέσα συγκοινωνίας.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας: Πώς θα τη χρησιμοποιείτε σωστά

Όπως ανακοίνωσαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί κατά την αναλυτική ενημέρωση για την άρση των περιοριστικών μέτρων, από τη Δευτέρα 4 Μαΐου εργαζόμενοι και πελάτες των καταστημάτων, θα πρέπει να φορούν μάσκες, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση μασκών για τους επιβάτες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Πώς να απολυμάνεις και να χρησιμοποιήσεις ξανά τη μάσκα σου

Πού θα είναι υποχρεωτική η μάσκα

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, υποχρεωτική θα είναι η χρήση μάσκας από εργαζόμενους (συν η χρήση γαντιών) και πελάτες σε: κουρεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και λοιπές υπηρεσίες που προϋποθέτουν σωματική επαφή. Ακόμη, υποχρεωτική θα είναι η χρήση προστατευτικής μάσκας και από τους εργαζομένους σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων. 

Κορωνοϊός: Τελικά οι μάσκες μπορούν να εμποδίσουν την πανδημία;

«Για τα κουρεία, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής θα εφαρμόζεται απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των θέσεων εργασίας, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλους και τα γάντια μιας χρήσης για τους εργαζόμενους στα κέντρα αισθητικής» είπε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης.

Μάσκες μιας χρήσης κατά του κορωνοϊού made in Greece, στο star.gr

Το ίδιο ισχύει για εργαζόμενους και πελάτες σε βιβλιοπωλεία, καταστήματα οπτικών και πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας, καταστήματα αθλητικού εξοπλισμού, καταστήματα πώλησης φυτών.

Τέλος, υπάρχει αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς χώρους από εργαζόμενους και πελάτες.

Καθηγήτρια Λινού: «Αν έχετε μάσκα που απολυμαίνεται, να τη φοράτε»

Μόνο με μάσκα στα ΜΜΜ

Η χρήση μάσκας στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς θα είναι υποχρεωτική για εργαζόμενους και επιβάτες, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιάννης Κεφαλογιάννης στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης των περιοριστικών που έχουν ληφθεί λόγω του κορωνοϊού. Μάλιστα γνωστοποίησε πως ο έλεγχος της εφαρμογής του μέτρου θα γίνεται από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς που είναι επιφορτισμένοι με αυτό το καθήκον.

Πρόστιμα για όσους δεν φορούν μάσκες

Τα πρόστιμα δε θα λείψουν σε όσους πολίτες δεν τηρούν τα μέτρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, προκειμένου να παύσει η διάδοση του ιού. Το πρόστιμο αναμένεται να αγγίξει τα 150 ευρώ για όσους δε φορούν μάσκα, όπου είναι υποχρεωτικό. Ακόμη, υψηλά πρόστιμα προβλέπονται και για τις επιχειρήσεις, που δε συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Παράλληλα, μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων, που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει το πρόστιμο παραβίασης της καραντίνας ύψους 5.000 ευρώ, όπως επίσης και το πρόστιμο 1.000 ευρώ για τη συνάθροιση άνω των 10 ατόμων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top