Αρνητικό στον κορωνοϊό και το δεύτερο μωράκι που γεννήθηκε από μητέρα φορέα

Μητέρα και παιδί παρακολουθούνται από τους γιατρούς

Ευχάριστα τα νέα και για το δεύτερο μωράκι που γεννήθηκε στο Αττικό Νοσοκομείο χθες από μητέρα που ήταν θετική στον κορωνοϊό, καθώς όπως αποδείχθηκε είναι αρνητικό στον ιό. 

Αττικόν: Γεννήθηκε και δεύτερο μωρό από μητέρα θετική στον κορωνοϊό

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η καθηγήτρια, διευθύντρια Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου το μωράκι είναι πολύ καλά στην υγεία του και θα βρεθεί με τη μαμά του, όταν οι εξετάσεις της VCR βγουν αρνητικές.

Η 31χρονη γυναίκα γέννησε με καισαρική τομή το τρίτο παιδάκι της. Σύμφωνα με την κυρία Καλανταρίδου ήταν αρχικά αγχωμένη, αλλά μετά με τη βοήθεια των γιατρών και των μαιών ηρέμησε και όταν είδα το αγοράκι της ήταν πολύ χαρούμενη. 

Έτσι έγινε ο πρώτος τοκετός γυναίκας με κορωνοϊό

Η γυναίκα έχει λίγο παραπάνω βήχα από την προηγούμενη μητέρα που γέννησε στο Αττικό, αλλά η γενική της εικόνα είναι καλή. Ανήκει και αυτή στα απροσδιόριστα κρούσματα, καθώς δεν γνωρίζει πώς κόλλησε τον ιό. 

Υγιές το μωράκι που γεννήθηκε από γυναίκα με κορωνοϊό

Σύμφωνα με την κυρία Καλανταρίδου υπάρχουν δύο ακόμα έγκυες με κορωνοϊό που τις παρακολουθούν στο νοσοκομείο. Η μία κάνει κάθε εβδομάδα καρδιοτοκογράφημα και την Πέμπτη θα αποφασιστεί πότε θα γεννήσει, ενώ η άλλη διανύει την 37η εβδομάδα κύηση. 

Πάντως, μιας και το Αττικό Νοσοκομείο είναι νοσοκομείο αναφοράς, αναμένονται εκεί και άλλα περιστατικά εγκυών, φορέων του κορωνοϊού που θα γεννήσουν εκεί. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top