Αττικόν: Γεννήθηκε και δεύτερο μωρό από μητέρα θετική στον κορωνοϊό

Μητέρα και μωρό βρίσκονται υπό ιατρική παρακολούθηση

Δείτε το ρεπορτάζ για το πρώτο μωράκι που γεννήθηκε από μητέρα θετική στον κορωνοϊό

Ένα ακόμα μωράκι γεννήθηκε πριν από λίγες ώρες στο Αττικό Νοσοκομείο από μητέρα που ήταν θετική στον κορωνοϊό. Τόσο η μητέρα όσο και το νεογνό είναι σε καλή κατάσταση.

Έτσι έγινε ο πρώτος τοκετός γυναίκας με κορωνοϊό

Το δεύτερο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό γεννήθηκε στη Γ’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ» τη Δευτέρα 23-03-2020.

Η γυναίκα είναι 31 ετών και βρισκόταν στην 39η εβδομάδα κύησης και παρακολουθείτο στο Γ.Ν. Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου», με ιστορικό δύο προηγούμενων καισαρικών τομών. 

Υγιές το μωράκι που γεννήθηκε από γυναίκα με κορωνοϊό

Η γυναίκα είχε συμπτωματολογία με βήχα και δεκατική πυρετική κίνηση και βρέθηκε θετική στον ιό COVID-19. Της συστήθηκε να  μεταβεί στο ΑΤΤΙΚΟ Νοσοκομείο για την περάτωση του τοκετού.

Η μητέρα θα μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης και το αγοράκι, βάρους γέννησης 3.450 γραμμαρίων που είναι σε άριστη κατάσταση, μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Αττικόν: Γέννησε γυναίκα θετική στον κορωνοϊό

Στην καισαρική τομή συμμετείχαν η καθηγήτρια-διευθύντρια κυρία Καλανταρίδου και ο γυναικολόγος κ. Μπούτας, η αναισθησιολόγος κ. Αλεβίζου, ο νεογνολόγος κ. Αδαμόπουλος και η προϊσταμένη της αίθουσας τοκετών κ. Αλεξίου.

«Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και το αγοράκι είναι σε άριστη κατάσταση», είχε δηλώσει μετά το πρώτο τεστ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η καθηγήτρια, διευθύντρια Γ' Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής ΕΚΠΑ στο Νοσοκομείο «Αττικόν», Σοφία Καλανταρίδου, για το πρώτο παιδί στην Ελλάδα από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό που γεννήθηκε στο Νοσοκομείο.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Μαρτίου είχε γεννηθεί στο Αττικό Νοσοκομείο το πρώτο μωρό από θετική στον κορωνοϊό μητέρα. Το μωράκι μάλιστα ήταν απολύτως υγιές. 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top