Έτσι έγινε ο πρώτος τοκετός γυναίκας με κορωνοϊό

Με ολόσωμες φόρμες, μάσκες και γάντια οι γιατροί

Φορώντας τις λευκές ολόσωμες προστατευτικές φόρμες, μάσκες και γάντια οι γιατροί, οι μαίες και οι νοσηλευτές της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου Αττικόν έφεραν στον κόσμο το πρώτο μωρό που γεννήθηκε στη χώρα μας από γυναίκα θετική στον κορωνοϊό.

Υγιές το μωράκι που γεννήθηκε από γυναίκα με κορωνοϊό

Τα γεννητούρια έγιναν χθες στην Γ΄ Μαιευτική Κλινική του ΕΚΠΑ στο Αττικό. Η 24χρονη γυναίκα βρισκόταν στην 40η εβδομάδα εγκυμοσύνης της και παρακολουθούταν στο Θριάσιο Νοσοκομείο. 

Αττικόν: Γέννησε γυναίκα θετική στον κορωνοϊό

Το πρώτο τεστ μάλιστα που έγινε στο νεογέννητο αγοράκι ήταν αρνητικό και αναμένονται και τα αποτελέσμτα της rt-PCR.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Αττικό Νοσοκομείο, η γυναίκα παρουσίασε συμπτώματα γρίπης την Κυριακή και ενημέρωσε τον ΕΟΔΥ.

Τόσο εκείνη, όσο και ο σύζυγός της βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και οι γιατροί τη συμβούλευσαν να πάει στο Αττικό για να γεννήσει το μωρό της. 

Το προσωπικό του νοσοκομείου ενημερώθηκε για το περιστατικό και αμέσως τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο αντιμετώπισης εγκύων που είναι θετικές στον Covid-19.

Οι γιατροί έκριναν πως ο τοκετός έπρεπε να γίνει με καισαρική τομή, λόγω δυσαναλογίας και μακροσωμίας του εμβρύου. Η μητέρα και το μωρό είναι σε άριστη κατάσταση.

Η μητέρα νοσηλεύεται σε θάλαμο βραχείας νοσηλείας με αρνητική πίεση και το νεογνό μεταφέρθηκε στη μονάδα προώρων νεογνών για παρακολούθηση.

Ο υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας μέσω Twitter αναφέρθηκε στη γέννηση του μωρού γράφοντας:

«Και μέσα στις δυσκολίες γεννήθηκε η ελπίδα. Γιατροί και νοσηλευτές του νοσοκομείου "Αττικόν" μετά τη γέννα του πρώτου παιδιού στη χώρα μας, από μητέρα θετική στον κορωνοϊό. Το μωρό είναι υγιέστατο».

 

Με τη νέα μανούλα επικοινώνησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σημειώνεται ότι η Γ’ Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική είχε ετοιμάσει πρωτόκολλο διαχείρισης και συγκεκριμένο χώρο στην κλινική για τη διεκπεραίωση τοκετού σε γυναίκες με (+) COVID-19 είτε φυσιολογικά είτε με καισαρική τομή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top