Καστανιές: Έφοδος στον φράχτη με αναμμένο δέντρο!

Στον Έβρο έχουν μείνει φανατικοί που παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν

Νέα έφοδο στον φράκτη της ελληνοτουρκικής μεθορίου στις Καστανιές επιχείρησαν χθες μετανάστες στον Έβρο. Αυτή τη φορά προσπάθησαν να τον ρίξουν χρησιμοποιώντας ένα φλεγόμενο δέντρο! Κάθε απόπειρα τους ωστόσο, πέφτει στο κενό.

Σε παράκρουση ο Ερντογάν για τους Έλληνες: Θα φεύγουν και θα τους κυνηγάμε!

Οι μετανάστες στον Έβρο δεν καταλαβαίνουν από κορωνοϊό. Ακολουθώντας τις εντολές Ερντογάν επιμένουν να περάσουν παράνομα τα σύνορα. Μια ομάδα λοιπόν, βάζει φωτιά σε δέντρο και το ρίχνει προς τον φράκτη με την ελπίδα να δημιουργηθεί κενό για να περάσουν... Η προσπάθεια τους απέτυχε. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να προκαλούν ανυπολόγιστη καταστροφή στο δάσος στις Καστανιές.

Η αντίδραση των αστυνομικών δυνάμεων ήταν άμεση. Άνδρες των ΜΑΤ αναπτύχθηκαν στο σημείο πολύ γρήγορα, δημιουργώντας διπλή περίμετρο, ώστε σε περίπτωση που γινόταν εισβολή να την ανακόψουν για μία ακόμη φορά. 

Τουρκία: Ακύρωσε τις συναντήσεις του ο Ερντογάν μέχρι τέλη Απριλίου

Στο κενό κάθε τουρκική προσπάθεια για εισβολή

Με τη βοήθεια της τουρκικής στρατοχωροφυλακής που έριχνε συνέχεια δακρυγόνα και καπνογόνα, εκατοντάδες μετανάστες έτρεχαν προς τον φράκτη, όπως φαίνονται στις εικόνες από drone. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική .

Οι ελληνικές και ευρωπαϊκές δυνάμεις αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν μια φορά ακόμη το ειδικό όχημα με τον ανεμιστήρα, με το οποίο επιστρέφει ο καπνός προς την τουρκική πλευρά. 

Η εισβολή δεν έγινε, ωστόσο ένας αστυνομικός μας τραυματίστηκε ελαφρά από τις πέτρες και τις μολότοφ που έριχναν Τούρκοι και μετανάστες.

Στον Έβρο έχουν μείνει φανατικοί που παίζουν το παιχνίδι του Ερντογάν

Οι περισσότεροι μετανάστες που έχουν οικογένειες έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής προς την Κωνσταντινούπολη απογοητευμένοι μετά το κλείσιμο των τουρκικών συνόρων. 
Στον Έβρο έχουν μείνει μόνο φανατικοί νεαρής ηλικίας που ζούσαν χρόνια στην Τουρκία και παίζουν το βρώμικο παιχνίδι του Ερντογάν με καταδρομικές επιθέσεις.

Ο Ερντογάν αρχίζει να ασχολείται με τον κορωνοϊό 

Κι ενώ οι φανατικοί στον Έβρο δείχνουν να μην καταλαβαίνουν από κορωνοϊό, ο Ερντογάν προσπαθεί να τον ξορκίσει με βίντεο που στην Τουρκία έγινε viral. Σε αυτό, ο Τούρκος πρόεδρος ακούγεται να λέει: «Ως Τουρκία κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας με γρήγορες αποφάσεις».

Δείτε ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top