Σε παράκρουση ο Ερντογάν για τους Έλληνες: Θα φεύγουν και θα τους κυνηγάμε!

Παρομοίωση των Ελλήνων με τους... Ναζί

Ερντογάν

Ο Ταγίπ Ερντογάν εμφανίστηκε σήμερα ακόμα πιο προκλητικός στις δηλώσεις του, αναφορικά με τους Έλληνες.

Ερντογάν: «Δεν κλείνουμε τα σύνορά μας. Να ανοίξει η Ελλάδα τα δικά της»

Ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, παρομοίασε τους Έλληνες με τους Ναζί. Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, ο Ερντογάν είπε, καθώς έδειχνε εικόνες από τα ελληνοτουρκικά σύνορα παρόμοιες με αυτές που είχαν δημοσιευτεί τις προηγούμενες ημέρες σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης: «Βλέπουμε ότι αυτά που έκαναν οι Έλληνες είναι παρόμοια με αυτά που έκαναν οι Ναζί, δεν έχουν καμία διαφορά».

Επίσης, ενώ μέχρι σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών μιλούσε για 150.000 πρόσφυγες που πέρασαν στην Ελλάδα ο Ερντογάν χρησιμοποίησε τον όρο «συνωστίστηκαν» στα σύνορα.

«Αυτοί διαφεύγουν και εμείς θα τους κυνηγούμε. Έτσι θα γίνεται από δω και πέρα»

 Οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου, όμως δεν τελείωσαν εκεί .«Αυτοί διαφεύγουν κι εμείς τους κυνηγούμε. Κι από δω και πέρα έτσι θα γίνεται», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν για τα περιστατικά παρενοχλήσεων σκαφών του ελληνικού λιμενικού από τουρκικές ακταιωρούς στο Αιγαίο, ενώ δήλωσε πως η Τουρκία θα διατηρήσει τα σύνορά της με την Ευρώπη ανοιχτά μέχρι να λάβει «συγκεκριμένη» απάντηση από την ΕΕ στα αιτήματά της.

Τα αιτήματα της Τουρκίας περιλαμβάνουν την πολυαναμενόμενη επανέναρξη των συνομιλιών επανέναρξη των συνομιλιών με την ΕΕ σχετικά με την ελευθερία της μετακίνησης, το άνοιγμα ενταξιακών κεφαλαίων, την επικαιροποίηση της συμφωνίας τελωνειακής ένωσης, αλλά  και την ενδεχόμενη οικονομική βοήθεια που ζητά η Τουρκία.

«Ζητάμε να τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί  στη χώρα μας», δήλωσε ο Ερντογάν, ενώ σημείωσε πως η Ε.Ε. αγνοεί τις «παράτυπες» και «απάνθρωπες» ενέργειες της Ελλάδας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ισχυρίζεται πως θα συναντηθεί με την ‘Ανγκελα Μέρκελ και τον Εμμανουέλ Μακρόν στις 17 Μαρτίου στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν για το μεταναστευτικό. Ο Γάλλος Πρόεδρος, παρ’ όλ’ αυτά, δεν έχει επιβεβαιώσει την συνάντηση αυτή.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top