Ερντογάν: «Δεν κλείνουμε τα σύνορά μας. Να ανοίξει η Ελλάδα τα δικά της»

Νέα σύνοδο Τουρκίας - Γαλλίας - Γερμανίας στις 17 Μαρτίου

Σε νέες παράλογες δηλώσεις προχώρησε ο Ερντογάν, κάνοντας λόγο για «δολοφονικές» ενέργειες των ελληνικών αρχών κατά των αιτούντων άσυλο στα σύνορα και προειδοποίησε ότι η Άγκυρα δεν θα μείνει σιωπηλή.

Προκλήσεις Ερντογάν και στη θάλασσα - Σοβαρό επεισόδιο στη Σάμο

Ο Τούρκος πρόεδρος μετά από αυτές τις δηλώσεις παραλογισμού στην πτήση της επιστροφής από τις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε επίσης μια νέα σύνοδο στην Κωνσταντινούπολη με τον Εμανουέλ Μακρόν, την Άγκελα Μέρκελ και πιθανόν και τον Μπόρις Τζόνσον, την Τρίτη 17 Μαρτίου.

Έβρος: Μέχρι και ηλ. τρυπάνια δίνουν οι Τούρκοι στους μετανάστες

Επίσης, ο Σουλτάνος τόνισε ότι η χώρα του δεν θα κλείσει προς το παρόν τα σύνορά της για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που θέλουν να περάσουν στην Ευρώπη, και κάλεσε την Ελλάδα να ανοίξει τα δικά της!

Μετά τη συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για το μεταναστευτικό ζήτημα. 

Μητσοτάκης στο CNN: «Νεκρή η συμφωνία με την Ε.Ε με απόφαση της Τουρκίας»

«Η Τουρκία έχει πληρώσει βαρύ τίμημα για την κατάπαυση του πυρός και την προστασία αμάχων στο Ιντλίμπ, τώρα η Ε.Ε. πρέπει να κάνει ό,τι της αναλογεί», σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Χθες, ο υφυπουργός Εξωτερικών της γείτονος, Γιαβούζ Σελίμ Κιράν, έφτασε στο σημείο να παρομοιάσει τις συνθήκες στη μεθοριακή γραμμή του Έβρου με το Άουσβιτς, εκτοξεύοντας πυρά τόσο κατά της Αθήνας, όσο και κατά της Ευρωπαϊκής Ενωσης.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top