Έβρος: Μέχρι και ηλ. τρυπάνια δίνουν οι Τούρκοι στους μετανάστες

Γίνεται μία διαρκής προσπάθεια παραβίασης των ελληνικών συνόρων

Μετά τις ρίψεις χημικών, από την τουρκική πλευρά, καθ' όλη τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στις Καστανιές και τις αποτυχημένες προσπάθειες να γκρεμίσουν το φράχτη, η σημερινή μέρα βρήκε τις ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο να ενισχύουν τον φράχτη. 

Νύχτα έντασης πάλι στον Έβρο με ρίψη χημικών από την τουρκική πλευρά

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο χωρίς σφαίρες», δήλωσε σε συνέντευξη του ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής. 
Για περισσότερες από δύο ώρες στην συνοριογραμμή του Έβρου οι Τούρκοι έκαναν ρίψη δακρυγόνων. Η ασύμμετρη απειλή των γειτόνων, προς το παρόν δεν μπορεί να κερδίσει έναν… φράχτη.

Έβρος: Αγρότης απηύδησε και ψέκαζε προς την τουρκική πλευρά

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες ένα βίντεο που δείχνει έναν αγρότη να περνάει με το τρακτέρ του δίπλα από τον φράχτη και να ψεκάζει προς την πλευρά των Τούρκων.

Ενισχύεται ο φράχτης στον Έβρο

Το πρωί της Κυριακής βρίσκει τις ελληνικές δυνάμεις να ενισχύουν τον φράχτη στις Καστανιές. Το μήνυμα της ελληνικής πλευράς άλλωστε είναι ένα : «Τα σύνορά μας είναι αδιαπέραστα».

«Οι 11 πενηντάμετροι πυλώνες, που θα τοποθετηθούν το επόμενο διάστημα σε ένα μήκος 200 χιλιομέτρων θα δώσουν τη δυνατότητα να έχουμε καλύτερη επιτήρηση στα σύνορα μας. Θα έχουν στην κορυφή τους κάμερες και θερμικές κάμερες και να επιτηρούν όλο το μήκος των συνόρων περίπου στα 200 χιλιόμετρα», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, Δ. Πετρόβιτς.

Η Κύπρος στέλνει Δυνάμεις Ασφαλείας στα σύνορα

Την ίδια ώρα, η Κύπρος αναμένεται να στείλει δύναμη των Σωμάτων Ασφαλείας στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο, όπως ανακοίνωσε μέσω Twitter, o Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

725 μετανάστες απέτρεψαν οι ελληνικές Αρχές από παράνομη είσοδο στην Ελλάδα

Μέσα σε 12 ώρες, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου έως τις 18.00 συνελήφθη 1 άτομο, ενώ οι ελληνικές δυνάμεις απέτρεψαν παράνομη είσοδο στην Ελλάδα σε 725 μετανάστες. Από τις 6 το πρωί της 29ης Φεβρουαρίου έως και χθες στις 6 το απόγευμα, έγιναν 280 συλλήψεις, ενώ απετράπει η παράνομη είσοδος σε 39.639 άτομα. 

Στρατηγική Ερντογάν

  • Ο Ερντογάν, σύμφωνα με έμπειρους στρατιωτικούς, θέλει να ανοίξει μία τρύπα στον ελληνικό φράχτη και να δημιουργήσει μία «ουδέτερη ζώνη προστασίας».
  • Οι Τούρκοι χρησιμοποιούν και ηλεκτρικά τρυπάνια για να ανοίξουν τρύπα στον φράχτη.
     


Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων σαββατοκύριακου του Star 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top