Τουρκία: Ακύρωσε τις συναντήσεις του ο Ερντογάν μέχρι τέλη Απριλίου

Πρόστιμα στους παραβάτες της 14ήμερης καραντίνας

κορωνοϊός Τουρκία

Πρόστιμο 392 τουρκικές λίρες επιβλήθηκε σε 5 άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό και παραβίασαν την καραντίνα των 14 ημερών στο σπίτι τους, στην Τουρκία. Οι 5 είχαν γυρίσει από τη Σαουδική Αραβία και παρόλο που υπέγραψαν έγγραφο με βάση το οποίο θα παρέμειναν σε κατ’ οίκον περιορισμό για 14 μέρες διαπιστώθηκε ότι έκαναν βόλτες έξω. Η εισαγγελία τους επέβαλε πρόστιμο 392 έκαστος. 

Τούρκος γελοιογράφος διώκεται για σκίτσο σχετικά με κορωνοϊό

Δίωξη κατά του Τούρκου γελοιογράφου, Ενβέρ Αϊσεβέρ άσκησε ο εισαγγελέας Κων/πολης με την κατηγορία  της προσβολής των χρηστών ηθών.

Στο σκίτσο ένας άντρας με μάσκα και στολή ρίχνει απολυμαντικό στο κεφάλι ενός μουσουλμάνου με την ένδειξη «Αυτό είναι το μόνο πρόβλημα», δηλαδή η ξεροκεφαλιά των μουσουλμάνων απέναντι στον κορωνοϊό.

Ισλαμιστές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χαρακτηρίζουν τον Τούρκο γελοιογράφο ακόμη και «τρομοκράτη». #EnverAyseverTerroristtir 

Ο λογαριασμός του γελοιογράφου, ο οποίος είναι πλέον κλειστός. 

Τουρκία: Στα 359 τα κρούσματα - Τέσσερις οι νεκροί από κορωνοϊό

Ακυρώθηκαν κάθε είδους συναντήσεις και δραστηριότητες

Μέχρι τα τέλη Απριλίου ακυρώθηκαν κάθε είδους συναντήσεις και δραστηριότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο στην Τουρκία στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα του κράτους και φέρει την υπογραφή του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν. 

Η Τουρκία μετρά 4 νεκρούς μέχρι τώρα. Στα 78,5 είναι ο μέσος όρος ηλικίας των 4 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους.Ο πρώτος νεκρός ήταν 89 χρόνων, ο δεύτερος 61, ο τρίτος 79 και ο τέταρτος 85.

Έκλεισε το Δικαστικό Μέγαρο

Το Δικαστικό Μέγαρο Τσάλαγιαν έκλεισε επίσης, μετά τη διάγνωση ότι είναι θετική στον κορωνοϊό, η 35χρονη σύζυγος δικαστή. Σήμερα το πρωί έγινε τεστ και στον δικαστή και αναμένονται τα αποτελέσματα. Το προσωπικό του Δικαστικού Μεγάρου τέθηκε σε καραντίνα.

Μέτρα πήρε και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Στην υπηρεσία των πολιτών είναι έτοιμα 35 ασθενοφόρα, ενώ οι λαϊκές αγορές καθαρίζονται και οι πάγκοι των πωλητών θα έχουν απόσταση μεταξύ τους.

Εκκενώνονται φυλακές

Σε μεγάλο βαθμό θα εκκενωθούν οι φυλακές στην Τουρκία, σύμφωνα με αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχουριέτ. Ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ζήτησε να ετοιμαστεί επειγόντως πρόταση νόμου για να υποβληθεί στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι 100.000 φυλακισμένοι αναμένεται να αφεθούν ελεύθεροι.

Μάσκες και κολόνιες στους ηλικιωμένους

Η Υπουργός Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Ζεχρά Ζουμρούτ δήλωσε ότι ξεκινούν να διανέμουν μάσκες και κολόνιες στους ηλικιωμένους και οικονομική βοήθεια 2 δις τουρκικών λιρών στους πολίτες που την έχουν ανάγκη.

Διαμαρτύρονται τα ταξί

Διαμαρτυρία οδηγών ταξί πραγματοποιήθηκε στο Εσένγιουρντ και Μπεϊλίκντουζου επειδή λόγω κορωνοϊού δεν μπορούν να βγάλουν μεροκάματο. 200 ταξί σχημάτισαν κονβόι κορνάροντας. Μετά τη διαμαρτυρία οι ταξιτζήδες βγήκαν από τα ταξί και σε απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο χειροκρότησαν τους λειτουργούς υγείας. 

Αντιδράσεις για το tweet παρουσιάστριας

Αντιδράσεις εναντίον της παρουσιάστριας Σινέμ Ουμάς η οποία έγραψε στο twitter: «Μας τα πρήξατε με τις συζητήσεις για τον κορωνοϊό. Οι δουλειές σταμάτησαν, εδώ και μια βδομάδα δεν βγάζουμε ούτε γρόσι, πως θα πληρωθούν τα νοίκια, το φυσικό αέριο; Ένας ιός που σκοτώνει το 14% των ηλικιωμένων θα είναι η αιτία για να χρεωκοπήσουν ένα σωρό άνθρωποι! Για μένα 7 μέρες είναι μεγάλη απώλεια...»


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top