Υπόθεση Βαλεντίν: Το ταξίδι για Νορβηγία και η πτήση που χάθηκε

Θα υποβληθούν σε εξετάσεις DNA ο πατέρας και η μητέρα της

Πολλές παραμένουν οι σκιές γύρω από την υπόθεση της εξαφάνισης της επτάχρονης Βαλεντίν και του εντοπισμού της στη Γαλλία. Ο πατέρας της μικρούλας έχει υποπέσει σε πολλές αντιφάσεις, έχει πει αρκετά ψέματα και οι αξιωματικοί της υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, συνεχίζουν τις έρευνες θέλοντας να ρίξουν φως στα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης αυτής. 

«Έσπασε» ο πατέρας της Βαλεντίν - «Έχω μετανιώσει για ό,τι έκανα»

Η κατάσταση περιπλέχθηκε ακόμα περισσότερο όταν χθες, μετά τον εντοπισμό της Βαλεντίν στη Λυών, εμφανίστηκε μια γυναίκα, η οποία ισχυρίστηκε πως είναι η μητέρα της, που σύμφωνα με τον πατέρα του παιδιού ήταν νεκρή.

Βρέθηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν: Σήμερα θα πήγαινε και ο πατέρας της

Η γυναίκα υποστήριξε μάλιστα ότι εκείνη ήταν που έστειλε το κοριτσάκι σε συγγενικό της πρόσωπο στην Αθήνα, ώστε να το παραλάβει και να το μεταφέρει στη Γαλλία. 

Έτσι λοιπόν, οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν σε εξέταση DNA τόσο στον πατέρα, όσο και στη γυναίκα που εμφανίστηκε για να διαπιστωθεί ότι είναι όντως οι βιολογικοί γονείς της Βαλεντίν. 

Υπόθεση Βαλεντίν: «Δεν κατηγορείται ο πατέρας για την εξαφάνισή της»

Η χαμένη πτήση και το εισιτήριο για Νορβηγία

Αρχικά ο πατέρας του παιδιού είχε πει στους αστυνομικούς πως η μητέρα του ήταν νεκρή. Μετά από πιέσεις όμως των αξιωματικών της ασφάλειας υποστήριξε πως τον Μάρτιο του 2019 είχε ταξιδέψει ο ίδιος στη Γαλλία, όπου και είχε συναντήσει μια ξαδέλφη της μητέρας της κόρης του. Σε αυτή τη συνάντηση εκμυστηρεύθηκε στην ξαδέρφη της γυναίκας του, Ζανέτ, ότι η ζωή στην Ελλάδα και η ανατροφή της κόρης του ήταν δύσκολη. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ζανέτ πρότεινε να πάει το παιδί σε μία από τις θείες του που ζουν στην Ευρώπη.

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Με τηλέφωνα χωρίς… ταυτότητα οι επικοινωνίες του πατέρα

Τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, ο πατέρας της Βαλεντίν, αποφάσισε ότι το καλύτερο για την κόρη του θα ήταν να πάει να μείνει στη Ζανέτ που είχε τρία παιδιά στη Νορβηγία και μετά σε μία άλλη θεία της στο Παρίσι. 

Τελικά στις 18 Δεκεμβρίου η Ζανέτ έφθασε στην Αθήνα έχοντας μαζί της το διαβατήριο της μικρής της κόρης που μοιάζει με τη Βαλεντίν. Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί για τις 20 Δεκεμβρίου με προορισμό την Νορβηγία. Τελικά, ο πατέρας, η Βαλεντίν και η Ζανέτ έκαναν μία βόλτα στο Σύνταγμα και στη συνέχεια με λεωφορείο μετέβησαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Τα μεσάνυχτα της ίδιας μέρας η Ζανέτ επικοινώνησε με τον πατέρα και του είπε ότι έχασαν την πτήση, αλλά έκλεισε εισιτήρια για το Παρίσι. Τελικά το απόγευμα της 21ης Δεκεμβρίου, μία μέρα αργότερα, του τηλεφώνησε ξανά και τον ενημέρωσε ότι με τη Βαλετίν έφτασαν στη Γαλλία.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο σπίτι της αδερφής της Τζέσικα και σύμφωνα με πληροφορίες δήλωνε στον πατέρα της ότι περνά όμορφα με τα ξαδέρφια της.

Τρεις μέρες αργότερα, ο Αμπελκά πήγε στο αστυνομικό τμήμα Παγκρατίου και δήλωσε την εξαφάνιση της Βαλεντίν. 

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πατέρας της μικρής ισχυρίστηκε ακόμα πως στην αρχή δεν γνώριζε ότι η γυναίκα του ζούσε και το έμαθε τον Μάρτιο του 2019. Το σχέδιο διαφυγής της κόρης του ήταν δικό του.

Βαλεντίν: Πώς εμφανίστηκε η γυναίκα που λέει ότι είναι η μητέρα της

Το απόγευμα της Τετάρτης, εμφανίστηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Παρίσι ένας άνδρας, ο οποίος είπε πως έιναι δικηγόρος και εκπροσωπεί τη μητέρα της Βαλεντίν. Αμέσως ειδοποιήθηκε το αστυνομικό τμήμα του Saint Etienne κοντά στη Λυών, όπου διαμένει η θεία της μικρής. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως οι αρχές προσήγαγαν μια γυναίκα που βρέθηκε στο σπίτι, όπου διαμένει η Βαλεντίν και η οποία ισχυρίστηκε ότι είναι η μητέρα του. 

Εκείνη μάλιστα φέρεται να είναι ο άνθρωπος που ήρθε στην Αθήνα τον Δεκέμβριο για να παραλάβει το παιδί, χρησιμοποιώντας την ταυτότητα και το διαβατήριο της θείας, γιατί η ίδια μένει παράνομα στη Γαλλία. Η δε Βαλεντίν ταξίδεψε με το διαβατήριο ενός εκ των τριών παιδιών της θείας της. 

Μετά την εμφάνιση της γυναίκας, οι Έλληνες αστυνομικοί ρώτησαν τον πατέρα αν τελικά η μητέρα της Βαλεντίν ζει. Δεν πήρα κάποια απάντηση κι έτσι για να διαπιστωθεί αν ισχύει ο ισχυρισμός της γυναίκας θα υποβληθεί τόσο εκείνη όσο και ο πατέρας σε εξέταση DNA. 

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Το χρονικό της υπόθεσης

Η επτάχρονη Βαλεντίν εξαφανίστηκε από την Αθήνα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Ο πατέρας της πήγε παραμονή Χριστουγέννων στην αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνισή της, λέγοντας πως την προηγούμενη μέρα την είχε στείλει στο σούπερ μάρκετ και το παιδί δεν επέστρεψε ποτέ. 

Ισχυρίστηκε πως ο ίδιος έπεσε να κοιμηθεί και την επόμενη μέρα που ξύπνησε, βλέποντας ότι το παιδί δεν είναι στο σπίτι, απευθύνθηκε στις αρχές. 

Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες, χωρίς όμως κάποιο αποτέλεσμα. Οι αστυνομικοί είχαν υπό διακριτική παρακολούθηση τον πατέρα για να δουν τις κινήσεις του. Από την άρση των τηλεφωνικών του επικοινωνιών διαπιστώθηκε πως μία μέρα μετά την εξαφάνιση της μικρής το σήμα του κινητού του εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», όπως και δύο μέρες αργότερα. 

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως ο πατέρας όλο αυτό το διάστημα που γίνονταν οι έρευνες προετοίμαζε και τη δική του διαφυγή. Αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνες σε δύο σπίτια στο κέντρο, όπου είχε πάει ο πατέρας. Εκεί βρήκαν ένα πλαστό ισπανικό διαβατήριο με τα στοιχεία του πατέρα κι ένα εισιτήριο για Γαλλία στο όνομα του πατέρα με ημερομηνία 12/2/2020.

Τελικά ο πατέρας αναγκάστηκε να ομολογήσει ότι η Βαλεντίν είναι στη Γαλλία, είναι καλά στην υγεία της και όλο αυτόν τον καιρό ο ίδιος συνομιλούσε μαζί της. Επικοινώνησε ακόμα με το παιδί μέσω βιντεοκλήσης, προκειμένου να διαπιστώσουν και οι αστυνομικοί ότι είναι καλά. 

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο πατέρας της Βαλεντίν

Μετά από τις δραματικές αυτές εξελίξεις ο εισαγγελέας απήγγειλε κακουργηματικού βαθμού κατηγορία στον πατέρα της επτάχρονης και σε ένα ακόμα άτομο για διευκόλυνση παράνομης εξόδου αλλοδαπού από τη χώρα από κοινού, μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος τους. Επιπλέον οι δύο αλλοδαποί είναι αντιμέτωποι και με τις πλημμεληματικού βαθμού κατηγορίες της παράνομης κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, της πλαστογραφίας και της ψευδούς καταγγελίας στις Αρχές.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top