Βρέθηκε στη Γαλλία η μικρή Βαλεντίν: Σήμερα θα πήγαινε και ο πατέρας της

Είχε φύγει από την Ελλάδα από τις 21 Δεκεμβρίου

Δείτε στο βίντεο από το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star, όλες τις τελευταίες εξελίξεις για την υπόθεση της Βαλεντίν.

Αίσιο τέλος είχε η αναζήτηση της επτάχρονης Βαλεντίν που, σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της, είχε εξαφανιστεί προπαραμονή Χριστουγέννων από το σπίτι της στο Παγκράτι, καθώς εντοπίστηκε στη Γαλλία. Ο πατέρας της μικρής μετά από ολονύχτια κατάθεση, φέρεται να ομολόγησε ότι έστειλε τη μικρή στη Γαλλία, ενώ σκόπευε σήμερα να ταξιδέψει και ο ίδιος για εκεί.

Υπόθεση Βαλεντίν: «Δεν κατηγορείται ο πατέρας για την εξαφάνισή της»

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, μέχρι στιγμής δεν προκύπτουν στοιχεία αγοροπωλησίας. Η μικρούλα εντοπίστηκε από Γάλλους αστυνομικούς, που ήταν σε συνεχή επαφή με τους Έλληνες αστυνομικούς που είχαν αναλάβει τις έρευνες, στη Λυών. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πατέρας της, Αμπελκά, την είχε στείλει με πλαστά έγγραφα στη Γαλλία και πως ο ίδιος ομολόγησε και είπε στους αστυνομικούς κάποια στοιχεία για το πώς και το πότε βρέθηκε η μικρή εκεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Ρούλας Κουσκουρή, κατά τη διάρκεια της χθεσινής του κατάθεσης και μετά την ομολογία του, επικοινώνησε μπροστά στους αστυνομικούς με τη Βαλεντίν, μέσω βιντεοκλήσης και όπως είπε όλο αυτόν τον καιρό γνώριζε πού βρίσκεται και πώς είναι το παιδί. 

Εξαφάνιση- Βαλεντίν: Βρέθηκε πλαστή ταύτοτητα στο σπίτι του πατέρα της

Φέρεται μάλιστα να ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι φυγάδευσε το παιδί του στη Γαλλία για να έχει μια καλύτερη ζωή και ότι μετά φοβήθηκε ότι θα έπρεπε να δώσει εξηγήσεις για την απουσία της στις οικογένειες με τις οποίες συγκατοικούσε. Γι' αυτό πήγε στην αστυνομία και δήλωσε την εξαφάνισή της, ενώ σκέφτηκε επίσης ότι όλο αυτό το διάστημα θα μπορέσει να προετοιμαστεί για να βρει τα πλαστά έγγραφα που χρειαζόταν, ώστε να πάει και αυτός να τη βρει. 

Πώς έφτασαν στα ίχνη της Βαλεντίν

Όπως είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, η μικρή έφυγε από την Ελλάδα στις 21 Δεκεμβρίου μαζί με μία θεία της, ενώ η τελευταία φορά που είχε πάει στο σχολείο ήταν στις 20 Δεκεμβρίου, οπότε και είχε πει στους συμμαθητές της ότι δε θα ξαναπάει στο σχολείο. Μάλιστα τα εισιτήρια που είχαν εκδοθεί στην αρχή, είχαν προορισμό τη Νορβηγία, αλλά με κάποιον τρόπο, άγνωστο ακόμα πώς, αυτά άλλαξαν για Γαλλία.

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Ολονύχτια κατάθεση του πατέρα

Από την αρχή είχε κινήσει τις υποψίες των αστυνομικών το γεγονός ότι, όπως είχε καταθέσει ο πατέρας, είχε στείλει την επτάχρονη στο σούπερ μάρκετ μόνη της, αλλά και το γεγονός ότι έπεσε και κοιμήθηκε παρά το γεγονός ότι το παιδί δεν επέστρεψε ποτέ σπίτι. Επίσης εντύπωση είχε προκαλέσει πως δήλωσε την εξαφάνισή της μία μέρα μετά, αλλά και το γεγονός ότι το ίδιο το παιδί έλεγε στο σχολείο της ότι δεν πρόκειται να ξαναπάει εκεί γιατί θα φύγει. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Γ. Καραϊβάζ λοιπόν, οι αστυνομικοί είχαν υπό διακριτική παρακολούθηση τον πατέρα, εκτιμώντας ότι δεν πρόκειται να πάρουν καμία απάντηση από τον ίδιο, στην περίπτωση που τον προσήγαγαν στην ασφάλεια. 

Πίστευαν επίσης ακράδαντα, ότι στις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με κινητά τηλέφωνα, το σήμα των οποίων βρισκόταν στο κέντρο της Αθήνας μετά την εξαφάνιση της Βαλεντίν, έκανε συνεννοήσεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα. 

Κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης τον είδαν να πηγαίνει σε δύο σπίτια αλλοδαπών. Χθες λοιπόν, όση ώρα τον είχαν στην ασφάλεια και του έπαιρναν κατάθεση ως μάρτυρα για την εξαφάνιση της κόρης του, αστυνομικοί πραγματοποίησαν κατ' οίκον έρευνες στα σπίτια αυτά. 

Εκεί βρήκαν πλαστά έγγραφα και μια πλαστή ισπανική ταυτότητα με τα στοιχεία του πατέρα της Βαλεντίν. Εκτός αυτού, στα χέρια συγκατοίκου του βρήκαν ένα εισιτήριο με τα στοιχεία του πατέρα για Γαλλία και σημερινή ημερομηνία, απόδειξη ότι ετοιμαζόταν να φύγει και ο ίδιος για να πάει να τη βρει. 

Επίσης χθες ενεργοποιήθηκε και η δικαστική συνδρομή προς τις γαλλικές αρχές, οι οποίες κινήθηκαν αστραπιαία και εντόπισαν τους κατόχους των κινητών τηλεφώνων με τους οποίους είχε επικοινωνήσει ο πατέρας. Έτσι κατάφεραν να βρουν την Βαλεντίν, η οποία είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία της και δε δείχνει καθόλου τρομαγμένη. 

Ο πατέρας της Βαλεντίν και άλλα έξι ακόμα άτομα, αναμένεται να οδηγηθούν σε λίγη ώρα στον εισαγγελέα, με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top