Υπόθεση Βαλεντίν: «Δεν κατηγορείται ο πατέρας για την εξαφάνισή της»

Όσα είπε αποκλειστικά στο star.gr ο δικηγόρος του

Δείτε στο βίντεο το ρεπορταζ σχετικά με την υπόθεση από το Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του Star.

Μετά από μαραθώνια εξέτασή του, η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα της επτάχρονης Βαλεντίν, η οποία αναζητείται από τις 23 Δεκεμβρίου, οπότε και χάθηκαν τα ίχνη της. Ο πατέρας δεν κατηγορείται για την εξαφάνιση της μικρής, αλλά συνελήφθη καθώς στο σπίτι του, στο Παγκράτι βρέθηκε πλαστό δελτίο ταυτότητας. Ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας, μίλησε αποκλειστικά στο star.gr για όσα έχουν συμβεί.

Εξαφάνιση- Βαλεντίν: Βρέθηκε πλαστή ταύτοτητα στο σπίτι του πατέρα της

«Ο πατέρας της 7χρονης Βαλεντίν συνεχίζει να εξετάζεται ως μάρτυρας για την εξαφάνιση της ανήλικης θυγατέρας του για δεύτερη συνεχή μέρα. Έχει σχηματιστεί δικογραφία εις βάρος του, η οποία θα παραπεμφθεί αύριο ενώπιον του Κυρίου εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, με κατηγορίες για παράβαση του άρθρου 216 του Ποινικού κώδικα, δηλαδή για κατοχή πλαστών εγγράφων, τα οποία δεν αφορούν την άδεια διαμονής και το ταξιδιωτικό έγγραφο που έχει στην κατοχή του. Κατηγορείται, επίσης, για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών. Αναμένεται να δικαστεί στο αυτόφορο τριμελές Πλημμελοδικείο Αθηνών», δήλωσε ο Βασίλης Νουλέζας στο star.gr, μιλώντας για τις τελευταίες εξελίξεις.

Ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν και ο δικηγόρος του, Β. Νουλέζας

Σύμφωνα με τον ίδιο, μαζί με τον πατέρα κρατείται για δεύτερη μέρα και εξετάζεται για τέλεση αδικημάτων ένας ομοεθνής συγκάτοικός του, ενώ όσον αφορά στην εξαφάνιση της Βαλεντίν δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόοδος.

Εξαφάνιση Βαλεντίν: Ολονύχτια κατάθεση του πατέρα

«Η Αστυνομία επικεντρώνει τις έρευνες της στην καταγγελία του ίδιου του πατέρα την προηγούμενη Παρασκευή σε τηλεοπτική εκπομπή του Alpha. Εκεί, μεταξύ άλλων, ο πατέρας υποστήριξε ότι ενδεχομένως η πρώην σύντροφός του σχετίζεται με την εξαφάνιση της Βαλεντίν, καθώς βρίσκεται στο Παρίσι και μπορεί να έπεισε την μικρή να την ακολουθήσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος του κατηγορούμενου, ενώ τόνισε πως εξετάζονται οι τηλεφωνικές κλήσεις του κινητού του πατέρα, αλλά και η σχέση του συμβάντος της εξαφάνισης με ΜΚΟ οι οποίες του είχαν προτείνει να δώσει το παιδί για υιοθεσία, πριν την εξαφάνιση.

Επιπλέον, η αστυνομία εξετάζει και άλλες πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί και αφορούν σε κύκλωμα διακίνησης ανήλικων παιδιών, κυρίως προσφύγων, σε χώρες του εξωτερικού.

«Ο πατέρας βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης»

«Αποκλείω κατηγορηματικά την διάπραξη αδικήματος σε ότι αφορά την ανήλικη Βαλεντίν, αλλά δεν μπορώ με απόλυτη βεβαιότητα να γνωρίζω τι προηγήθηκε της εξαφάνισης της. Ο ίδιος βρίσκεται σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση, στα όρια της κατάρρευσης. Ελπίζω ο πατέρας να καταθέσει την πλήρη αλήθεια και σύντομα να βρεθεί σώα και υγιής η μικρή Βαλεντίν», δήλωσε αποκλειστικά στο star.gr, ενώ δεν γνωρίζει αν για τα ίδια αδικήματα έχει σχηματιστεί ήδη κατηγορία εις βάρος του ομοεθνούς συγκατοίκου του πατέρας της 7χρονης.

Αναμένεται ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα σήμερα, Τετάρτη, μετά τις 12:30 το μεσήμερι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας της μικρής Βαλεντίν πήγε στα γραφεία της Ασφάλειας Αθηνών το απόγευμα της Δευτέρας, συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών που πήγαν σπίτι του. 

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση θρίλερ με την εξαφάνιση της μικρούλας με τη μέθοδο των συμπληρωματικών καταθέσεων προσπάθησαν να σπάσουν το κέλυφος σιωπής του πατέρα της Βαλεντίν. Η κατάθεση διήρκησε πάνω από 24 ώρες και κατέληξε τελικά στη σύλληψή του για κατοχή πλαστών εγγράφων. 

Όσον αφορά στην υπόθεση της εξαφάνισης του παιδιού του, πληροφορίες αναφέρουν πως ο πατέρας κρατά ερμητικά κλειστό το στόμα του. Δεν έχει δώσει καμία απάντηση γιατί βρέθηκε στο αεροδρόμιο δύο φορές μετά την εξαφάνιση της μικρής, ούτε και σε ποιους ανήκουν οι αριθμοί με τους οποίους επικοινωνούσε και όπως αποδείχθηκε ήταν χωρίς... ταυτότητα, δηλαδή το όνομα του κατόχου δεν είχε καμία σχέση με το όνομα με το οποίο είχε δηλωθεί ο αριθμός. 

Έχει ζητηθεί επίσης η συνδρομή των γαλλικών αρχών, ώστε να εντοπιστεί σε ποιους ανήκουν οι αριθμοί γαλλικής κινητής τηλεφωνίας με τους οποίους επικοινωνούσε ο πατέρας και να κληθούν να δώσουν απαντήσεις για την υπόθεση εξαφάνισης της μικρής. 

Τέλος ερευνώνται οι καταγγελίες του πατέρα για μέλη ΜΚΟ που τον προσέγγισαν, προτείνοντάς του να δώσει την Βαλεντίν για υιοθεσία, αλλά και ο ρόλος της πρώην συντρόφου του, που ζει πλέον στη Γαλλία και επίσης του είχε προτείνει να δώσει το παιδί για υιοθεσία. 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top