Σύλληψη «Τοξοβόλου»: Ψάχνουν τη γιάφκα και δύο ασύλληπτα μέλη

Προσπαθούσε να συστήσει νέα τρομοκρατική οργάνωση;

Δείτε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star

Μια νέα τρομοκρατική οργάνωση εκτιμάται ότι σχεδίαζε να συστήσει ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος», ο οποίος συνελήφθη την Τετάρτη μαζί με δύο ακόμα γυναίκες. 

«Τοξοβόλος»: Ασκήθηκε ποινική δίωξη - Ποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει

Η Αντιτρομοκρατική οδηγείται σε αυτό το συμπέρασμα, καθώς όπως φαίνεται ο 32χρονος συμμετείχε σε ληστείες σε επαρχιακές τράπεζες για την ενίσχυση του «επαναστατικού ταμείου».

«Τοξοβόλος»: Προετοίμαζε μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα;

Η μία ληστεία έγινε στην Ερυμάνθεια Αχαΐας, όπου ο «Τοξοβόλος» φέρεται να συμμετείχε μεταμφιεσμένος σε παπά, με λεία 150.000 ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι συμμετείχε και σε μια άγνωστη απόπειρα ληστείας σε τράπεζα στην Αρναία Χαλκιδικής, κατά τη διάρκεια της οποίας ακινητοποίησαν και κράτησαν σε πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου έναν αστυνομικό. 

Ποιος είναι ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» που συνελήφθη στην Αγία Παρασκευή

Το γεγονός επίσης πως και οι τρεις συλληφθέντες την ώρα που συνελήφθησαν φορούσαν πλαστικά γάντια, είχαν ασύρματο πομποδέκτη συντονισμένο στις συχνότητες της αστυνομίας και όπλα με σφαίρες στη θαλάμη, δείχνει κατά τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, ότι ενδεχομένως να σχεδίαζαν μία ακόμα ληστεία. 

Πώς συνέλαβαν τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος» - Ήταν βαριά οπλισμένος

Τι πρόδωσε τον «Τοξοβόλο»

Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που πρόδωσε τον «Τοξοβόλο του Συντάγματος» ήταν το κλεμμένο τζιπ από την περιοχή του Χολαργού, που είχε γίνει στις 26 προς 27 Ιανουαρίου. Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής παρακολουθούσαν τον Γιάννη Μιχαηλίδη εδώ και καιρό και ερευνούσαν όλες τις περιπτώσεις κλεμμένων οχημάτων τέτοιου τύπου, καθώς παρόμοιο όχημα είχαν χρησιμοποιήσει ο δράστες της ληστείας στην Ερυμάνθεια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το εντόπισαν στον Βύρωνα και κατόπιν έφτασαν στα ίχνη της 26χρονη που συνελήφθη επίσης την Τετάρτη. 

Πώς έφτασαν στη σύλληψη του «Τοξοβόλου» και των δύο γυναικών

Όλα ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης. Δύο γυναίκες κι ένας άνδρας επιβιβάστηκαν στο κλεμμένο τζιπ που είχε ακόμα τις ίδιες πινακίδες κυκλοφορίας. 

Στελέχη της Αντιτρομοκρατικής τους ακολούθησαν διακριτικά από τον Βύρωνα. Στον Υμηττό, τα τρία άτομα έκαναν μια στάση μισής ώρας και άλλαξαν πινακίδες κυκλοφορίας, οι οποίες αντιστοιχούσαν σε ίδιου τύπου και χρώματος αυτοκίνητο. 

Η παρακολούθησε συνεχίστηκε έως τη συμβολή των οδών Γραβιάς και Αγίου Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή. Εκεί, οι επικεφαλής αξιωματικοί θεώρησαν ότι οι συνθήκες είναι ιδανικές για να ξεκινήσει η επιχείρηση σύλληψής τους. 

Ένα συμβατικό ταξί έκλεισε τον δρόμο μπροστά από το τζιπ των υπόπτων, ένα δεύτερο όχημα από πίσω και ένα κλειστό φορτηγάκι και μοτοσικλέτες έφθασαν από δίπλα. Οι αστυνομικοί βγήκαν με τα όπλα στα χέρια, έσπασαν το πίσω τζάμι του οχήματος, τους ακινητοποίησαν και τους συνέλαβαν, πριν προλάβουν να αντιδράσουν. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., οι τρεις συλληφθέντες κατά πάσα πιθανότητα θα κινούνταν μέσω παραδρόμων για να αποφύγουν τις κάμερες, με κατεύθυνση κάποια επαρχιακή πόλη της Πελοποννήσου ή της Κεντρικής Ελλάδας για την διάπραξη ένοπλης ληστείας, κάτι που δικαιολογεί και τον βαρύτατο οπλισμό που βρέθηκε στο κλεμμένο ΙΧ. 

Ψάχνουν την γιάφκα και δύο ακόμα ασύλληπτα μέλη

Ο «Τοξοβόλος του Συντάγματος» και οι δύο γυναίκες, ανάμεσά τους και μια συνεργός της Πόλας Ρούπα είχαν πάνω τους τρεις ταυτότητες στις οποίες είχαν κολλήσει τις φωτογραφίες τους και έφεραν τα στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων. Στην κατοχή επίσης της 28χρονης βρέθηκαν πέντε κλειδιά κατοικιών, αλλά δεν έχουν βρεθεί τα σπίτια που ανοίγουν τα κλειδιά αυτά. 

Οι αρχές αναζητούν τις γιάφκες των συλληφθέντων κυρίως στις περιοχές του Βύρωνα, της Καισαριανής, του Υμηττού και του Ζωγράφου, ενώ θα δοθούν στη δημοσιότητα φωτογραφίες τους, ώστε όποιος τους έχει δει να το αναφέρει κι έτσι να βρεθεί ίσως το κρησφύγετο των συλληφθέντων. 

Επίσης, μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν ανδρικά ρούχα σε νούμερα που δεν ταιριάζουν στον σωματότυπο του «Τοξοβόλου», κάτι που κάνει την Αντιτρομοκρατική να πιστεύει πως υπάρχουν και άλλοι συνεργοί, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Στο συμπέρασμα αυτό συνηγορεί και το γεγονός ότι στη ληστεία της Ερυμάνθειας στις 29 Αυγούστου 2019 συμμετείχαν εκτός του «Τοξοβόλου» άλλα δύο άτομα. 

Στο τζιπ επίσης βρέθηκαν ένα καλάσνικοφ, ένα υποπολυβόλο Σκόρπιον, δύο πιστόλια, όλα με σφαίρα στη θαλάμη, πλήθος φυσιγγίων, διαφόρων διαμετρημάτων, τρεις πλαστές ταυτότητες, πέντε συσκευές κινητής τηλεφωνίας, εκ των οποίων η μία τύπου «smartphone» και σε λειτουργία, ζευγάρι κλεμμένων πινακίδων κυκλοφορίας, από τις οποίες είχε αφαιρεθεί το ανάγλυφο εντύπωμα της Ελληνικής Δημοκρατίας, ασύρματος πομποδέκτης, συντονισμένος σε κανάλι της ΕΛ.ΑΣ., με ακουστικά, 3.300 ευρώ και πλήθος ειδών ρουχισμού, διαφόρων μεγεθών. 

Από τις εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τα παραπάνω όπλα δεν ταυτοποιήθηκαν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top