Πρόστιμο σε όσους αψηφούν την κακοκαιρία και κινητοποιούν το Λιμενικό

Ο νόμος ισχύει από το 2002

καιρός άνεμοι

Πρόστιμο θα επιβάλλεται σε όσους κινητοποιούν άσκοπα το Λιμενικό Σώμα, όταν δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις κακές καιρικές συνθήκες με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν στη θάλασσα. 

Το αρχηγείο του Λιμενικού ζητά την εφαρμογή του νόμου που ισχύει από το 2002 και δεν έχει εφαρμοστεί ποτέ. Ο νόμος προβλέπει την αποζημίωση προς το ελληνικό δημόσιο και κυρώσεις από άσκοπες κινητοποιήσεις μέσων του Σώματος, σε επιχειρήσεις έρευνας λόγω υπαιτιότητας των πολιτών. 

Ενδεικτική είναι η περίπτωση χειριστή sub, ο οποίος παρά τις προειδοποιήσεις για την επέλαση του «Ηφαιστίωνα» και την ισχυρή κακοκαιρία πήγε να κάνει το αγαπημένο του άθλημα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή του και να κινητοποιηθεί το Λιμεναρχείο Ραφήνας. 

Τελικά κατάφερε μόνος του να βγει κοντά στα βράχια και οι λιμενικοί τον βοήθησαν να βγει στη στεριά, διακινδυνεύοντας και οι ίδιοι τη ζωή τους. 

Εκτός αυτού, την ίδια ώρα, το Λιμενικό συντόνιζε μια εξαιρετικά δύσκολη υπόθεση βλάβης σε φορτηγό πλοίο, το οποίο έπλεε ακυβέρνητο στα Κύθηρα, χωρίς τα ρυμουλκά να μπορούν να το σταματήσουν. 

Πλοίο πλέει ακυβέρνητο στο Μυρτώο πέλαγος – Πνέουν 10 μποφόρ στην περιοχή

Μετά από αυτό, ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης εξέδωσε εγκύκλιο, στην οποία υπενθυμίζεται η καταβολή προστίμου για άσκοπη κινητοποίηση των αρχών. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top