Πλοίο πλέει ακυβέρνητο στο Μυρτώο πέλαγος – Πνέουν 10 μποφόρ στην περιοχή

Προβλήματα και διακοπές ρεύματος από την κακοκαιρία «Ηφαιστίων»

Συναγερμός έχει σημάνει στον θάλαμο επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος, μετά από σήμα που έφτασε για ακυβέρνητο πλοίο στο Μυρτώο πέλαγος.

Λευκά Θεοφάνεια έφερε η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» - Άνεμοι σε επίπεδο θύελλας

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για φορτηγό-πλοίο το οποίο μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα και είχε αναχωρήσει από την Τουρκία με προορισμό την Αργεντινή. 

Στην περιοχή πνέουν άνεμοι εντάσεως 10 μποφόρ, ενώ δίπλα του βρίσκονται δύο παραπλεόντα πλοία τα οποία αναμένουν οδηγίες αν χρειαστεί να παρασχεθεί βοήθεια στους 22 ναυτικούς που επιβαίνουν στο πλοίο.

Να σημειωθεί ότι η κακοκαιρία «Ηφαιστίων» εκτός από τις πυκνές χιονοπτώσεις και τις ισχυρές βροχές, έχει «φέρει» ανέμους σε επίπεδο θύελλας, με το meteo να προειδοποιεί πως στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, στην Εύβοια και στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι με εντάσεις που θα φτάνουν και τοπικά θα ξεπερνούν τα 10 μποφόρ.

Οχηματαγωγό πλοίο προσάραξε σε βραχονησίδα

Έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Μακεδονία»

Λόγω της έντονης κακοκαιρίας, αεροπλάνο που πραγματοποιούσε το δρομολογίο Θεσσαλονίκης-Χίου,  ζήτησε άδεια να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο «Μακεδονία».

Σύμφωνα με το seleo, το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και οι επιβάτες περιμένουν να δουν πλέον αν θα πραγματοποιηθεί η πτήση τους για Χίο κάποια στιγμή αργότερα, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν.

Πού υπάρχουν διακοπές ρεύματος

Από τις πρώτες πρωινές ώρες έχουν προκύψει προβλήματα στο Δίκτυο ηλεκτροδότησης στις περιοχές που πλήττονται περισσότερο από την κακοκαιρία.

Αναλυτικότερα αυτή την ώρα, τα προβλήματα ηλεκτροδότησης συνεχίζονται στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στα χωριά στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, Καπαρέλλι, Λεύκτρα και Μελισσοχώρι και στα χωριά Δομβραίνα, Ελλοπία και Λεοντάρι.

Στην Αττική, αυτή τη ώρα παρουσιάζονται μεμονωμένα προβλήματα σε γραμμές Μέσης Τάσης στην περιοχή της Παλλήνης, της Πεντέλης και του Ασπρόπυργου.

Σε ό,τι αφορά στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης της Άνδρου και της Τήνου, συνεχίζονται οι προσπάθειες αποκατάστασης και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση. 

Χανιά: Οικογένεια εγκλωβίστηκε λόγω βροχόπτωσης

Στην περιοχή Σταλού μία τριμελής οικογένεια έζησε αγωνιώδεις στιγμές, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν τα μέλη της «έπεσε» πάνω σε ισχυρή βροχόπτωση και εγκλωβίστηκε λόγω υπερσυσσώρευσης υδάτων.

Αμέσως κλήθηκε η πυροσβεστική υπηρεσία, η οποία έσπευσε στο σημείο για να απομακρύνει με ασφάλεια τους εγκλωβισμένους.

Και οι τρεις απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, προτού η ζωή τους διατρέξει κίνδυνο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top