Η Ελληνίδα που κατέκτησε τις επτά υψηλότερες κορυφές του κόσμου!

«Θέλω να εμπνεύσω και άλλους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους»

Η Χριστίνα Φλαμπούρη είναι μία από τις τρεις Ελληνίδες που ανέβηκαν στην υψηλότερη κορυφή του κόσμου, στο Έβερεστ (8.848μ.) τον Μάϊο του 2019. Έχει γράψει ιστορία κατακτώντας και τις επτά υψηλότερες κορυφές του κόσμου, κάτι που έχουν καταφέρει συνολικά μόνο 400 άνθρωποι παγκοσμίως.

Η ίδια μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για την μοναδική αυτή εμπειρία και αποκάλυψε τους επόμενους στόχους της.

Δύο Ελληνίδες στο Έβερεστ: «Εκεί νιώθεις Θεός και μυρμήγκι μαζί»

«Υπάρχουν τόσες πολλές κορυφές που έχω να κατακτήσω ακόμα»

Η Χριστίνα απέφευγε τα ύψη λόγω υψοφοβίας και στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το φόβο της ξεκίνησε ορειβασία. 

Το “Seven Summits Project” είναι ένα πρότζεκτ που θέλει κάθε ορειβάτης να πραγματοποιήσει και περιλαμβάνει τις υψηλότερες κορυφές σε κάθε μία από τις ηπείρους.

Έβερεστ: Δύο Ελληνίδες ετοιμάζονται να κατακτήσουν τη «Στέγη του Κόσμου»

Έτσι, το 2014 ξεκίνησε ορειβασία για να εξοικειωθεί με το ύψος και την αίσθηση του κενού, με σκοπό να αντιμετωπίσει το φόβο της. Η περιπέτειά της ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2016, πατώντας την υψηλότερη κορυφή της Ευρώπης, το Έλμπρους (5.642 μ.) στη Ρωσία. Συνέχισε κατακτώντας τις υψηλότερες κορυφές της Αφρικής, το Κιλιμάντζαρο (5.895) στην Τανζανία, της Βόρειας Αμερικής -το Ντενάλι (6.194 μ.) στην Αλάσκα, της Ωκεανίας το Κάρστενς (4.884 μ.) και στη Νότια Αμερική, στην Αργεντινή, την Ακονκάουα (6.962μ.).

Πωλ Ευμορφίδης: Ξεκίνησε το ταξίδι με ποδήλατο από την Αθήνα έως το Νεπάλ

Το ταξίδι στο Έβερεστ ήταν ο μεγαλύτερος στόχος και διήρκεσε δύο μήνες με ακραίες καιρικές συνθήκες. Μεγαλύτερος φόβος ήταν ο παγετώνας «Κούμπου» που αλλάζει διαρκώς μέσα στη διάρκεια της ημέρας.

Παράλληλα, εκτός project, είναι η πρώτη Ελληνίδα που ανέβηκε στην κορυφή Λότσε, την 4η ψηλότερη κορυφή του κόσμου, παίρνοντας συνάμα ακόμη μία πρωτιά: την ανάβαση σε δύο κορυφές άνω των 8.000μ. σε διάστημα μόνο 6 ημερών, επίτευγμα που κανένας άλλος Έλληνας δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα.

Οι παγωμένοι άνθρωποι που αντίκρυσε στο Έβερεστ 

Κατά τη διάρκεια της ανάβασής στο Έβερεστ, η Χριστίνα ήρθε αντιμέτωπη με το μακάβριο θέαμα ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να πραγματοποιήσουν το ίδιο εγχείρημα.

Ορειβάτες στο Έβερεστ αναρριχώνται δίπλα σε νεκρό

Όπως αναφέρει στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», το θέαμα την στεναχώρησε πολύ και πονούσαν τα πνευμόνια της από το κλάμα.

Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά λέει «Το βουνό είναι μια μικρογραφία της πραγματικότητας, έχει τα καλά, έχει και τα άσχημα».

Οι άνθρωποι αυτοί που χάνουν εκεί τη ζωή τους, αφήνονται το σημείο τόσο γιατί η μεταφορά τους είναι πολύ ακριβή όσο και γιατί εκπληρώνεται το «κάρμα» τους, σύμφωνα με κάποιες φυλές.

«Ήταν μάθημα για μένα. Η γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου είναι πολύ λεπτή και πλέον προσέχω περισσότερο».

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ: Δυο Έλληνες όρειβάτες κατέκτησαν την κορυφή του Έβερεστ και μας έκαναν υπερήφανους!

Όταν η λογική παλεύει με την αδρεναλίνη

«Το ότι δεν είμαι επαγγελματίας ορειβάτης με έκανε να δουλεύω προσεκτικά. Μόνο στην Ανταρκτική πέρασα λίγο παραπάνω τα όριά  μου, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων. Η ομάδα αποφάσισε να μείνουμε πίσω, εγώ όμως, παθιασμένη, ήθελα να συνεχίσω. Ωστόσο, η ομάδα με βοήθησε να σκεφτώ λογικά».

Ο επόμενος στόχος

Η Χριστίνα αποκαλύπτει ότι στόχος της είναι να εμπνεύσει και άλλους ανθρώπους να κάνουν κάτι ανάλογο. Κάθε άνθρωπος έχει τη δική του κορυφή, το δικό του όνειρο και θέλει  να τους παροτρύνει να το υλοποιήσουν.

«Πλέον βλέπω τη ζωή με άλλο τρόπο, πιο αισιόδοξα και θέλω να εμπνεύσω και άλλο κόσμο να καταφέρει το ίδιο». 

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή «Αλήθειές με τη Ζήνα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top