Τραγωδία Παξοί: Τρεις από τους διασωθέντες συνελήφθησαν ως διακινητές

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακίνησης μεταναστών στη Θεσσαλονίκη

Τρεις Αφγανοί, που ήταν ανάμεσα στους διασωθέντες, συνελήφθησαν από το λιμεναρχείο Πρέβεζας ως διακινητές μετά από 24 ώρες ανακρίσεων. Μάλιστα, ο ένας από αυτούς έδωσε το δρομολόγιο του μοιραίου σκάφους στις αρχές. Ωστόσο, δεν απόκάλυψαν τους άμεσους συνεργούς τους.

Τραγωδία στους Παξούς: Τουλάχιστον 12 νεκροί μετανάστες σε ναυάγιο!

Από την επιχείρηση, διασώθηκαν 21 μετανάστες και ανασύρθηκαν δώδεκα νεκροί, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται  για τον εντοπισμό 20 ακόμα αγνοούμενων. Και οι τρείς δουλέμποροι έιχαν, αρχικά, μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. 

Εξαρθρώθηκε σπείρα διακινητών στη Θεσσαλονίκη

Από 300 έως και 500 ευρώ πλήρωναν οι μετανάστες στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να πάρουν στα χεριά τους μια άδεια διαμονής στη χώρα μας, χωρίς καθυστερήσεις. 

Οι αρχές ερευνούν την εμπλοκή υπάλληλων στις αρμόδιες υπηρεσίες, αλλά και διαμεσολαβητών.

Τραγωδία Παξοί: 5.000 ευρώ «το κεφάλι» για το ταξίδι του θανάτου

Ύστερα από μήνες παρακολούθησης των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων στην αρμόδια διεύθυνση για τις άδειες παραμονής, που ανήκει στην αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση, οι αρχές προχωρήσαν στην κατάσχεση εκατοντάδων φακέλων σχετικών αιτήσεων. 

Επίσης, εντόπισαν τρία άτομα, δυο Αλβανούς και έναν Έλληνα που διαμεσολαβούσαν για να επισπευσθούν οι διαδικασίες με ταρίφα τα 300ευρω, ενώ σε άλλες περιπτώσεις, το ποσό ανέβαινε στα 500 ευρώ. 

Συνελήφθησαν στον Έβρο οι Τούρκοι δουλέμποροι που απέδρασαν από την Κασσάνδρα

Στα σπίτια των δύο Αλβανών, βρέθηκαν χρηματικά ποσά από 10 έως 15χιλιαδες εύρω, ενώ στο κινητό του Έλληνα, φωτογραφίες αιτήσεων για άδειες διαμονής. 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top