Μάχη με τις φλόγες στον Κάτω Δρυμό Καλαβρύτων

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Ηλεία

Bίντεο που έστειλε στο star.gr αναγνώστρια από τη φωτιά στην Αχαϊα

Φωτιά εκδηλώθηκε το απόγευμα σε δασική έκταση στην ορεινή περιοχή Κάτω Δρυμός των Καλαβρύτων.

Εύβοια: Μαίνεται ανεξέλεγκτη η φωτιά - Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Καλαβρύτων Γιώργο Λαζουρά, το μέτωπο της φωτιάς βρίσκεται σε μία δύσβατη περιοχή ανάμεσα στις κοινότητες Κάτω Δρυμός και Αμυγδαλιά και όπως πρόσθεσε προς το παρόν δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

Στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν τέσσερα οχήματα της πυροσβεστικής με 10 άνδρες, καθώς και ένα ελικόπτερο, ενώ το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν τρία οχήματα του δήμου Καλαβρύτων.

Πυρκαγιά στην Ηλεία

Άμεσα αντιμετωπίστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η φωτιά που εκδηλώθηκε σε έκταση κοντά στην εθνική οδό Πατρών - Πύργου, στο ύψος της Νέας Μανωλάδας, στην Ηλεία.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο πριν λάβει διαστάσεις, ενώ η Αστυνομία εφάρμοσε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην εθνική οδό, αφού λόγω των καπνών, υπήρχε περιορισμένη ορατότητα.

Σε εξέλιξη φωτιές στη Θήβα, στο Πωγώνι Ιωαννίνων, στην Άρτα και στη Θάσο

Σε εξέλιξη βρίσκονται επίσης τέσσερις μεγάλες φωτιές στη Θήβα, στο Πωγώνι Ιωαννίνων και στο Κομπότι Άρτας και στη Θάσο. 

Ανεξέλεγκτη καίει η φωτιά στον Πρόδρομο της Θήβας καθώς στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που κάνουν πολύ δύσκολο το έργο της Πυροσβεστικής.

«Την τελευταία ώρα παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστών από αέρος και εδάφους η κατάσταση είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Έχει αναπτυχθεί ένα μεγάλο μέτωπο που καίει δασική χαμηλή βλάστηση αλλά και ελιές», ανέφερε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα κ. Θανάσης Καρακάντζας.

Στη φωτιά βρίσκονται 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα, ενώ ρίψεις νερού κάνουν 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται και από άλλες περιοχές, ενώ ήδη χωματουργικά μηχανήματα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας προσπαθούν να δημιουργήσουν αντιπυρικές ζώνες, ώστε να προσεγγίσουν τα πυροσβεστικά οχήματα τη φωτιά, αλλά η κατάσταση είναι ακόμη κρίσιμη.

Στο Πωγώνι Ιωαννίνων η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ και καίει χαμηλή βλάστηση στη Θέση Κακόλακος, χωρίς να απειλεί κατοικημένες περιοχής. 

Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 16 πυροσβέστες με έξι οχήματα και ομάδα πεζοπόρου τμήματος με δέκα πυροσβέστες. 

Επίσης από το μεσημέρι της Δευτέρας σε εξέλιξη είναι φωτιά σε δασική έκταση και ελαιώνες στη θέση Πλατύ στο Κομπότι της Άρτας. 

Για προληπτικούς λόγους χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων προς την περιοχή το απόγευμα της Δευτέρας, ενώ στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 34 πυροσβέστες με 17 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 32 πυροσβέστες.

Μέχρι τη δύση του ηλίου τη Δευτέρα, στην κατάσβεση συμμετείχε ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και δύο τύπου PZL, αλλά και δύο ελικόπτερα. Στην κατάσβεση συμμετέχει και ο Δήμος Αρταίων με μία υδροφόρα, ένα μηχάνημα έργου και εθελοντές.

Τέλος φωτιά ξέσπασε το πρωί της Τρίτης και στη Θάσο, όπου επιχειρούν 25 πυροσβέστες, δύο PZL κι ένα ελικόπτερο. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top