Οικογένειες θυμάτων: «Κανένας διάλογος με τον δολοφόνο Πάσσαρη»

Η οικογένεια θύματος απαντά στη "συγγνώμη" του διαβόητου κακοποιού

Να κοιτάξει στα μάτια τους συγγενείς των θυμάτων του και να τους ζητήσει συγγνώμη προτίθεται ο Κώστας Πάσσαρης, όπως είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο «Πρώτο Θέμα». Ακόμα κι αν το επιδιώξει όμως, θα βρει μπροστά του κλειστές πόρτες, καθώς οι οικογένειες των θυμάτων του δε θέλουν καμία επικοινωνία μαζί τους. 

Κώστας Πάσσαρης: «Ο κόσμος θα ήταν καλύτερος αν δεν είχα γεννηθεί»

«Δε θα μπούμε ποτέ σε κανένα διάλογο με τον δολοφόνο», ξεκαθάρισε μέσα από τον ΑΝΤ1 η οικογένεια του αρχιφύλακα, Διονύση Αλεβιζόπουλου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά του διαβόητου κακοποιού κατά την προσπάθειά του να αποδράσει στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματά» το 2001.

Ζητά μάλιστα την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για την άμεση έκδοσή του στην Ελλάδα, πριν παραγραφούν τα σοβαρά του εγκλήματα. 

«Ακούμε λόγια προσποίησης αδίστακτου κακοποιού. Δε θα μπούμε ποτέ σε κανέναν διάλογο με το δολοφόνο. Τίποτα δεν μπορεί να γυρίσει πίσω τον άνθρωπό μας. Όσα λέει τώρα ή κατά καιρούς δε μας αφορούν. Πρέπει να έρθει να δικαστεί στην Ελλάδα και να τιμωρηθεί για τις πράξεις του. Και αυτό να γίνει άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση», σημειώνει στη δήλωσή της η οικογένεια Αλεβιζόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Πάσσαρης σε μια σπάνια συνέντευξή του μέσα από τις φυλακές της Ρουμανίας εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις του. 

«Μου είχαν συμβεί διάφορα πράγματα και σε δικούς μου ανθρώπους. Ωστόσο, έχουν δίκιο σε αυτά που έλεγαν εκείνη την εποχή. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι σημαίνει ανθρώπινες αξίες, ενώ έβλεπα γύρω μου δικούς ανθρώπους να πεθάνουν. Ήμουν σε μία άλλη κατάσταση. Κανείς όμως δε γεννιέται δολοφόνος, ούτε είναι το παιδικό του όνειρο να γίνει δολοφόνος», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο Κώστας Πάσσαρης, τονίζοντας πως ίσως ο κόσμος να ήταν καλύτερος, αν δεν είχε γεννηθεί. 

Δείτε στο video από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τις αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων

ΤΙ ΕΚΑΝΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΣΣΑΡΗΣ

Τον Φεβρουάριο του 2000 ο Κώστας Πάσσαρης συλλαμβάνεται στην πλατεία Αμερικής και οδηγείται στις φυλακές Κορυδαλλού. Όσοι τον έζησαν, μιλούν για έναν από τους πιο δύσκολους και απείθαρχους κρατουμένους. 

Μετά από συνεχιζόμενα παράπονά του για κρίσεις επιληψίας, τον Φεβρουάριο του 2001 το δικαστικό συμβούλιο των φυλακών ενέκρινε τη μεταγωγή του στο νοσοκομείο. 

Ο Διονύσης Αλεβιζόπουλος που δολοφονήθηκε από τον Κώστα Πάσσαρη

Στις 16 του ίδιου μήνα δύο αρχιφύλακες του Τμήματος Μεταγωγών, οι Aθανάσιος Δρακόπουλος και Διονύσιος Aλεβιζόπουλος και ο σωφρονιστικός υπάλληλος Ανδρέας Φυσέκης ανέλαβαν να συνοδεύσουν τον Πάσσαρη από τις φυλακές Κορυδαλλού στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς». Άγνωστο πώς, ο Πάσσαρης είχε καταφέρει να προμηθευτεί ένα πιστόλι. Με την είσοδό στο νοσοκομείο, κι ενώ φορούσε χειροπέδες, κατάφερε με γρήγορες κινήσεις να πυροβολήσει και να σκοτώσει τους δύο αστυνομικούς, καθώς και να τραυματίσει σοβαρά τον Φυσέκη.

Ο Πάσσαρης δραπέτευσε, εκμεταλλευόμενος τη σύγχυση και τον πανικό που προκλήθηκε και συνέχισε την εγκληματική του δράση, μέχρι που συνελήφθη στο Βουκουρέστι τον Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς για τη δολοφονία του ιδιοκτήτη ενός ανταλλακτηρίου συναλλάγματος. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top