Η μόλυνση του αέρα στερεί 20 μήνες ζωής από κάθε παιδί που γεννιέται σήμερα

Πρέπει να ληφθούν δραστικά μέτρα για την περιβαλλοντική μόλυνση

Παιδιά

Ιδιαίτερα δυσοίωνο προβλέπεται το μέλλον για τα παιδιά που γεννιούνται σήμερα, εφόσον οι ενήλικες δεν πάρουν δραστικά μέτρα αντιμετώπισης της μόλυνσης του περιβάλλοντος. 

Η υποβάθμιση της ποιότητας του αέρα στην ατμόσφαιρα, εξαιτίας των τοξικών αερίων που εκλύονται από τη βαριά βιομηχανία, μπορεί να μειώσει το προσδόκιμο ζωής των παιδιών που έρχονται στον κόσμο τώρα κατά 20 μήνες κατά μέσο όρο.

Μάλιστα, η κατάσταση αναμένεται ότι θα είναι ακόμα χειρότερη για τα παιδιά που γεννιούνται και μεγαλώνουν σε χώρες της Νότιας Ασίας και της Υποσαχάριας Αφρικής. Αυτά πρόκειται να χάσουν κατά μέσο όρο 30 μήνες από τη ζωή τους, αντίστοιχα.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα ο Διεθνής Οργανισμός για την Παγκόσμια Ατμόσφαιρα (SOGA) με σκοπό να αναγκάσει τους επιστήμονες και τις κυβερνήσεις των κρατών που πλήττονται από την περιβαλλοντική μόλυνση να πάρουν δραστικά μέτρα.

Σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού, ένας στους δέκα θανάτους το 2017 οφειλόταν στην περιβαλλοντική μόλυνση. 

Οι λοιμώξεις του αναπνευστικού θεωρούνται από τους ειδικούς ως η 3η πιο θανατηφόρα απειλή για την ανθρώπινη ζωή. Ευθύνονται για το 41% των θανάτων ετησίως, επηρεάζοντας τις ζωές περίπου 3,6 εκατομμυρίων ανθρώπων.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top