Μάστιγα οι ληστείες στην Κόρινθο: «Δεν πάει άλλο, φοβόμαστε και να βγούμε»

Εικόνες-σοκ: Πετάνε κοτρώνες σε σπίτια για να σπάσουν τις τζαμαρίες

Εικόνες από ληστείες σε Κιάτο και Κορινθία

Στα όρια τους έχουν έρθει οι κάτοικοι στην Κόρινθο, καταγγέλλοντας ότι συμμορίες Ρομά κατακλέβουν σπίτια και επιχειρήσεις, αναγκάζοντάς τους να ζουν υπό το καθεστώς του τρόμου για τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.

«Υπάρχει σε κάθε περίπτωση έλλειψη αστυνόμευσης, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με το ότι οι Ρομά είναι πολλοί και δεν υπολογίζουν τίποτα. Έχει ξεφύγει η κατάσταση», λέει κάτοικος του Κιάτου στο star.gr, χωρίς να θέλει να δημοσιοποιηθεί το όνομά της.

Σε καθεστώς τρόμου τα χωριά της Κορινθίας από επιδρομές κακοποιών

Όπως καταγγέλλει, «δεν μπορούμε πια ούτε να πάμε στην πλατεία με τα παιδιά μας, καθώς φοβόμαστε για την ασφάλειά μας».

Πολλοί κάτοικοι της περιοχής, ειδικά οι ηλικιωμένοι, κλειδαμπαρώνουν μόλις πέσει το σκοτάδι, φοβούμενοι «επιδρομές» από συμμορίες. Αρκετοί καταγγέλουν ότι έχουν πέσει θύματα κλοπής ή ληστείας και δύο και τρεις φορές μέσα σε διάστημα λίγων εβδομάδων.

«Δεν υπάρχει τιμωρία. Και να πιάσουν κάποιον, μετά είναι πάλι έξω. Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται εδώ στην Κορινθία τα τελευταία χρόνια, δε γίνεται πουθενά αλλού», αναφέρει η ίδια γυναίκα στο star.gr.

Το Star σε «σκληρό» καταυλισμό των Ρομά: Δεν είμαστε όλοι κλέφτες

Όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που έστειλε, μόλις την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν στον κύκλο της δύο περιστατικά, στο Πάσιο, στην περιοχή Κοκκινιά, και στο Κιάτο, σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Ληστεία στο Πάσιο Κορινθίας

Κορινθία: Οι κάτοικοι πολλών περιοχών κλειδαμπαρώνουν μόλις πέσει το σκοτάδι, φοβούμενοι «επιδρομές» από συμμορίες

Οι κλέφτες μπήκαν μέσα και έκαναν το σπίτι άνω-κάτω, ψάχνοντας για χρήματα ή οτιδήποτε πολύτιμο να αρπάξουν.

Το τρομακτικό είναι ότι στη δεύτερη περίπτωση, δε δίστασαν όχι μόνο να «σηκώσουν» τα παντζούρια με λοστό, αλλά και να πετάξουν μία μεγάλη κοτρώνα για να σπάσουν το τζάμι και να μπουν μέσα.

Ληστεία στο Κιάτο

«Πιστεύω ότι αυτό που γίνεται εδώ στην Κορινθία τα τελευταία χρόνια, δε γίνεται πουθενά αλλού» αναφέρει στο star.gr κάτοικος του Κιάτου, όπου οι ληστείες και οι κλοπές έχουν σημειώσει τρομακτική έξαρση τα τελευταία χρόνια
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top