Τον κόμβο του Πλατύκαμπου έκλεισαν οι αγρότες

Προγραμματίστηκε συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο

Τον κόμβο του Πλατύκαμπου απέκλεισαν σήμερα από τις 16:00 έως τις 18:00, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας.

Σύμφωνα με την απόφαση που έλαβαν κατά τη χθεσινή τους συνέλευση, στις 14:00 το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν στο μπλόκο της Νίκαιας και με τα αγροτικά τους μηχανήματα κινήθηκαν προς τον κόμβο στον Πλατύκαμπο, υλοποιώντας τις αποφάσεις τους για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. 

Κλειστή παραμένει για δεύτερη εβδομάδα η εθνική οδός Αθηνών-Θεσσαλονίκης στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, λόγω αγροτικού μπλόκου. Η κίνηση των οχημάτων πραγματοποιείται από παρακαμπτηρίους οδούς.

Προγραμματίστηκε συνάντηση με τον Αραχωβίτη

Οι αγρότες των μπλόκων βρίσκονταν σε αναμονή για την επικοινωνία με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη. Εν τέλει, κανονίστηκε συνάντησή τους την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου στις 6:30μμ στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στην οποία θα συμμετέχουν, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Στ. Αραχωβίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σ. Φάμελλος, η υφυπουργός Οικονομικών Κ. Παπανάτσιου και ο υφυπουργός Κοινωνινής Ασφάλισης Τ. Πετρόπουλος.

Από τη συνάντηση οι αγρότες περιμένουν να δοθούν λύσεις σε αιτήματα που έχουν θέσει προς το υπουργείο, τα οποία έχουν να κάνουν με το κόστος παραγωγής, την τιμή του πετρελαίου, του ρεύματος, των αγροτικών εφοδίων, των κατώτερων εγγυημένων τιμών των αγροτικών προϊόντων, των δασικών χαρτών και άλλα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες μεταξύ των αγροτών που συντάσσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων για να συγκροτηθεί η αντιπροσωπεία η οποία θα μεταβεί στην Αθήνα, το απόγευμα της Πέμπτης.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top