Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία: Κλειστοί δρόμοι και σταθμοί του Μετρό

Χιλιάδες τα πούλμαν που ταξιδεύουν για την Αθήνα

Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του Star

Η αντίστροφη μέτρηση για το συλλαλητήριο εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών που θα γίνει στις 14:00 το μεσημέρι στο Σύνταγμα έχει ξεκινήσει. Πάνω από 3.000 πούλμαν κατευθύνονται από το βράδυ από όλη την Ελλάδα προς την Αθήνα, ενώ οι διοργανωτές κάνουν λόγω για εκατομμύρια διαδηλωτών που θα πλημμυρίσουν την πλατεία Συντάγματος.

Στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών - Μέχρι την Παρασκευή η ψήφισή της

Οι προετοιμασίες έχουν χτυπήσει κόκκινο. Ήδη έχει στηθεί η μεγάλη εξέδρα, όπου θα μιλήσουν ο πρώην Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής, Κρις Σπύρου, εκπρόσωπος του Αγίου Όρου, αλλά και η Αφροδίτη Μάνου. 

Με κάθε μέσο φτάνουν στην Αθήνα διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα

Επίσης θα προβληθεί βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος έχει σταθεί απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Η κάθοδος των… Μακεδόνων

Από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου ξεκίνησαν τα πρώτα πούλμαν από τη Βόρεια Ελλάδα και από άλλα μέρη της Ελλάδας με προορισμό την πλατεία Συντάγματος. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα τελευταία πούλμαν θα αναχωρούσαν από τη Θεσσαλονίκη στις 05:00 το πρωί της Κυριακής.

Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου εκτιμούν ότι τουλάχιστον 3.000 λεωφορεία θα φτάσουν στην Αθήνα από τη Βόρεια Ελλάδα, με τους διαδηλωτές να αγγίζουν τους 150.000 – 200.000.

Η επικηρυγμένη σημαία του  Κατσίφα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Επίσης το πρωί της Κυριακής, στις 11:00, αγρότες από το Κιλκίς σχεδιάζουν να συγκεντρωθούν στο Πολύκαστρο με τρακτέρ και ιδιωτικά ΙΧ και από εκεί, συνοδεία αστυνομικών, να κατευθυνθούν στα σύνορα, στο τελωνείο των Ευζώνων, όπου και θα αποκλείσουν τα σύνορα την ώρα του συλλαλητηρίου. 

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Τροχαίας Αττικής τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα θα ομαδοποιούν, ανά δέκα, στα διόδια των Αφιδνών και θα συνοδεύονται από οχήματα της αστυνομίας έως τον σταθμό του Μετρό «Κατεχάκη», από όπου οι διαδηλωτές θα κατευθυνθούν προς το Σύνταγμα. 

Τα λεωφορεία που θα ταξιδέψουν από τη Δυτική και Νότια Ελλάδα θα ομαδοποιούνται στα διόδια Μάνδρας και θα συνοδεύονται από οχήματα έως τον σταθμό του Μετρό «ΦΙΞ» και ΣΕΦ. 

Στο πόδι 2.000 αστυνομικοί

Τα μέτρα ασφαλείας που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. είναι δρακόντεια. Περισσότεροι από 2.000 διαδηλωτές θα βρίσκονται επί ποδός, καθώς την ίδια ώρα αντισυγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν στα Προπυλαία αντιεξουσιαστές. 

Συναγερμός για το συλλαλητήριο της Κυριακής – Στο πόδι 2.000 αστυνομικοί

Επίσης έχουν επιστρατευτεί drones και ελικόπτερα που θα καταγράφουν την εικόνα που επικρατεί στο κέντρο και θα τη στέλνουν στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το συλλαλητήριο – Ποιοι σταθμοί θα είναι κλειστοί

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της Αττικό Μετρό οι σταθμοί Σύνταγμα, Ομόνοια, Πανεπιστήμιο θα κλείσουν από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής μέχρι νεοτέρας. 

Οι πολίτες που θέλουν να προσεγγίσουν το Σύνταγμα, μπορούν να εξυπηρετούνται από τους γειτονικούς σταθμούς: Ευαγγελισμός και Μοναστηράκι της Γραμμής 3 (μπλε) αλλά και τον σταθμό Ακρόπολη από την Γραμμή 2 (κόκκινη). Όσοι χρησιμοποιούν τον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο μπορούν επίσης να κατέβουν στον σταθμό Μοναστηράκι και ανεβαίνοντας την οδό Ερμού να πλησιάσουν την πλατεία. 

Επίσης έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, λόγω του συλλαλητηρίου.

Ειδικότερα, απαγορεύτηκε η στάση και η στάθμευση από το Σάββατο, στις 22:00, ενώ από τις 06:00 το πρωί της Κυριακής έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. 

Οι συγκεκριμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες που θα επικρατούν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top