Η επικηρυγμένη σημαία του  Κατσίφα στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία

Με κάθε μέσο θα φθάσουν από όλη την Ελλάδα

Η σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που έχει γίνει  κόκκινο πανί για τα Τίρανα, θα απλωθεί στο συλλαλητήριο της Κυριακής, στο Σύνταγμα. "Θα νιώθω σαν να είναι εκεί ο γιος μου και να σηκώνει τη σημαία", λέει η μητέρα του στο Star. Το παρών στο συλλαλητήριο κατά τη συμφωνίας των Πρεσπών ετοιμάζονται να δώσουν χιλιάδες πολίτες από όλη τη χώρα.

Με τρένα, πλοία, λεωφορεία, και ιχ αυτοκίνητα, θα κάνουν απόβαση στην Αθήνα  διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα, προκειμένου να βρεθούν στο προγραμματισμένο συλλαλητήριο της Κυριακής, στο Σύνταγμα.

Τα Κτελ Ημαθίας έχουν ναυλώσει 40 πούλμαν ενώ δεν είναι λίγοι οι επιχειρηματίες που διαθέτουν ως χορηγία τα λεωφορεία προκειμένου να φτάσουν στο συλλαλητήριο και κάτοικοι που δεν έχουν το χρηματικό ποσό.

Οι Βορειοελλαδίτες είναι αποφασισμένοι να ενώσουν τις φωνές τους και να διαδηλώσουν εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών.   

Η επικηρυγμένη σημαία του  Κατσίφα στο συλλαλητήριο 

Το ραντεβού έχει δοθεί στις δύο το μεσημέρι και οι διαδηλωτές από κάθε γωνιά της Ελλάδας, θα φτάσουν στον κέντρο της Αθήνας. Εκεί που θα κάνει την παρουσία της, σύμφωνα με συλλόγους βορειοηπειρωτών,  ΚΑΙ η επικηρυγμένη ελληνική σημαία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που  μετά τη δολοφονία του, έχει γίνει κόκκινο πανί  για την Αλβανία.

«Θέλω να είναι εκεί. Γι αυτή τη σημαία το παιδί μου το σκότωσαν. Θα με κάνει να νιώσω περήφανη σαν μάνα. Είχε φλόγα μέσα του για τη σημαία το παιδί μου», λέει η μητέρα του. 

Η μητέρα του θέλει αν δει στο συλλαλητήριο τη σημαία που για να την φτιάξει ο Κωνσταντίνος, είχε διαθέσει ένα μηνιάτικο μισθό του.  Τα πλάνα που βλέπετε, είναι από το προηγούμενο συλλαλητήριο και ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, κουβαλά τη σημαία την οποία είχε περάσει από τους ελέγχους των αλβανικών αρχών.   

«Είχε τόσο πόνο και φλόγα μέσα του για τη Μακεδονία. Πώς θα την περάσεις αγόρι μου; του είπα. «Θα την περάσω εγώ μάνα μου σφαίρα» μου είπε. Θέλω να την δω. Θέλω να τη δω για το λεβέντη μου. Θα ήθελα πολύ, θα μου έδινε δύναμη. Θα έλεγα είναι ο γιος μου εκεί που σηκώνει τη σημαία, θα έλεγα», λέει η μητέρα του. 

Οι διοργανωτές εκτιμούν ότι η συμμετοχή στο συλλαλητήριο θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά.  

Προσδοκούν σε αύξηση τζίρου οι έμποροι 

 Χιλιάδες διαδηλωτές αναμένονται να φτάσουν στην πλατεία συντάγματος, οι μικροπωλητές ετοιμάζονται, με τη σειρά τους να κάνουν χρυσές δουλειές. 

ΕΔΕ για την καταγραφή των ταξιδιωτών 

Λίγο πιο μακριά στη Μυτιλήνη. Η  Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου διέταξε ΕΔΕ σχετικά με έγγραφο που διατάσσει τις υπηρεσίες της αστυνομίας στη  Λέσβο να μετρηθούν οι επιβάτες που θα πάνε στο Συλλαλητήριο από την Μυτιλήνη.  

 

 Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ. 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top