Το star.gr μέσα στην... "αμαρτωλή" βίλα του Γιάννου Παπαντωνίου

Η πισίνα, η μαγευτική θέα και τα 3.000 ευρώ τη βραδιά

Η βίλα των 224 τ.μ. στην περιοχή Τρία Λαγγόνια της Σύρου που αγόρασαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Ρούλα Κουράκου το 2002, έμελε να αποδειχθεί μοιραία για το ζευγάρι. Εκεί, σε μια έκταση πέντε στρεμμάτων έχτισαν τον επίγειο παράδεισό τους, αξίας 4 εκατ. ευρώ, δίπλα ακριβώς από τη βίλα του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα. Το star.gr βρέθηκε μέσα στη βίλα του ζεύγους Παπαντωνίου και εξασφάλισε αποκλειστικές φωτογραφίες και βίντεο από το εσωτερικό της. 

Η Ρούλα που από γραμματέας έγινε κυρία υπουργού

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Η χλιδάτη βίλα δίπλα σε εκείνη του Γιάννη Στουρνάρα

Η βίλα διαθέτει 6 υπνοδωμάτια με θέα το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου και άλλα δύο τα οποία χρησιμεύουν κυρίως ως παιδικά υπνοδωμάτια ή δωμάτια για το προσωπικό. Εντυπωσιακή είναι η πισίνα υπερχείλισης με θέα στη θάλασσα, ενώ δένουν αρμονικά το κυκλαδίτικο λευκό με την άγρια πέτρα του φυσικού τοπίου. 

Η χλιδάτη ζωή, οι βίλες και τα ταξίδια του ζεύγους Παπαντωνίου

Έχει επίσης πισίνα με υδρομασάζ, ιδιωτική παραλία, τεράστιους εξωτερικούς χώρους με τραπεζαρίες και αποτέλεσε το ησυχαστήριο και τον επίγειο παράδεισο του ζεύγους Παπαντωνίου. 

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Γιάννος Παπαντωνίου: Η πτώση ενός «τσάρου»

Εκεί λέγεται ότι πέρασε πολλά καλοκαίρια ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος είχε επισκεφθεί πολλές φορές τη Σύρο ως καλεσμένος της Κλοντίν Ριπέρ, πρώην συζύγου του Γάλλου πρεσβευτή στην Αθήνα Ζαν Μορίς Ριπέρ.

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Το ζεύγος Παπαντωνίου, το ζεύγος Στουρνάρα, η κυρία Ριπέρ, ο Φρανσουά Ολάντ και η τότε καλή του Βαλερί Τριεβελέρ, λέγεται ότι ουκ ολίγα βράδια συζητούσαν για τις ευρωπαϊκές εξελίξεις και την πολιτική, απολαμβάνοντας καλό κρασί, εκλεπτυσμένες γεύσεις και την υπέροχη θέα του ηλιοβασιλέματος από την πισίνα της βίλας. 

Φασολάδα το πρώτο γεύμα του Γιάννου στη φυλακή

Γιάννος Παπαντωνίου: Η κατάθεση του φίλου του που τον «έκαψε»

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Η πώληση σε Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία

Το 2016, κι ενώ η λίστα Λαγκάρντ έρχεται στη δημοσιότητα, όπως και το όνομα της συζύγου του Γιάννου Παπαντωνίου που βρίσκεται σε αυτήν, ο πρώην υπουργός πουλά την υπερπολυτελή βίλα του σε Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία στην τιμή του 1.800.000 ευρώ.

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Η πώλησή της βίλας μπήκε στο μικροσκόπιο των δικαστικών και οικονομικών αρχών, όταν πια είχε αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση που οδήγησε το ζεύγος Παπαντωνίου την Τετάρτη στις φυλακές Κορυδαλλού με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, που φέρεται να έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου το 2003 ως «δώρο» κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ως υπουργός Άμυνας.

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star.gr οι πρώτες επαφές για την πώληση της βίλας είχαν γίνει τον Σεπτέμβριο του 2015, όμως ο πρώην υπουργός δεν είχε δεχθεί τότε την προσφορά του νυν ιδιοκτήτη. Οι δύο άνδρες ήρθαν σε επαφή ξανά τον Φεβρουάριο του 2016 και μετά από τους απαραίτητους ελέγχους η πώληση οριστικοποιήθηκε τον Μάιο του 2016, με τον Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία να καταθέτει τα χρήματα από τράπεζα της Αμερικής σε λογαριασμό του Γιάννου Παπαντωνίου σε τράπεζα της Γαλλίας.

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Οι γνωρίζοντες την κτηματομεσιτική αγορά υποστηρίζουν ότι η τιμή αυτή είναι πολύ μικρότερη από την πραγματική αξία της βίλας και του οικοπέδου, ενώ η πώληση μπήκε αμέσως στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Διαφθοράς. 

Ο λόγος; Το πώς η κυρία Κουράκου, η οποία ήταν ιδιοκτήτρια της βίλας, κατάφερε να πάρει φορολογική ενημερότητα από τη ΔΟΥ Κηφισιάς για τη μεταβίβαση του ακινήτου, την ώρα που υπήρχαν φορολογικές εκκρεμότητες με τη συγκεκριμένη εφορία από το 2013. 

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Μάλιστα τότε, νομικοί κύκλοι έλεγαν ότι η ακίνητη περιουσία του πρώην υπουργού θα έπρεπε να είχε δεσμευθεί τρία χρόνια πριν για να μην μπορεί να πωληθεί η βίλα της Σύρου, καθώς ήταν σε εξέλιξη πολλαπλές έρευνες της Δικαιοσύνης για συμβάσεις εξοπλιστικών επί υπουργίας Παπαντωνίου, αλλά και έρευνα για το 1,3 εκατ. ευρώ της κυρίας Κουράκου που βρέθηκαν στη λίστα Λαγκάρντ. 

Με την ιδιότητα του ύποπτου είχαν κληθεί επίσης από την Εισαγγελία διαφθοράς και οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΟΥ Κηφισιάς που χορήγησαν τις επίμαχες ενημερότητες.

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Η βίλα του Γιάννου νοικιάζεται για 3.000 ευρώ τη βραδιά

Ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας που αγόρασε τη βίλα του ζεύγους Παπαντωνίου στη Σύρο λέγεται ότι ασχολείται με τα κτηματομεσιτικά στην Καλιφόρνια και διατηρεί γραφείο με τον αδελφό του στο Μαρούσι. 

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Η βίλα έχει πλέον μετονομαστεί σε «BluEros», με τους νέους ιδιοκτήτες να την έχουν μετατρέψει σε χλιδάτο προορισμό, ενοικιάζοντάς την σε γνωστές πλατφόρμες ενοικίασης κατοικιών, στην τιμή των 3.000 ευρώ τη βραδιά στη high season. 

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Οι επισκέπτες απολαμβάνουν την απομόνωση που προσφέρει η βίλα, αλλά και την πολυτέλεια, ενώ το προτιμούν κυρίως ζευγάρια για ρομαντικές αποδράσεις στο κυκλαδίτικο νησί.

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

(Πηγή φωτό: BluEros.com)

Ρεπορτάζ: Κάσσι Φιλιπιτζή

Επιμέλεια: Ευαγγελία Ντούρου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top