Γιάννος Παπαντωνίου: Η κατάθεση του φίλου του που τον «έκαψε»

Είπε ότι ο πρώην υπουργός του έδινε χρήματα μέσα σε φάκελο

O Γιάννος Παπαντωνίου με χειροπέδες

Πρώτη δημοσίευση 24/10 19:30

Η κατάθεση ενός φίλου του Γιάννου Παπαντωνίου την περασμένη Παρασκευή ήταν αυτή που «έκαψε» τον πρώην υπουργό, ο οποίος προφυλακίστηκε, μαζί με τη σύζυγό του, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Όπως είπε ο φίλος του πρώην υπουργού, πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα, είχε αναλάβει να μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό για λογαριασμό του Γιάννου Παπαντωνίου, χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν παράνομα.

Οι τρεις βασικοί λόγοι που οδήγησαν στην προφυλάκιση Παπαντωνίου - Κουράκου

Όπως υποστήριξε, ο πρώην υπουργός του έδινε χρήματα σε κίτρινους φακέλους στο σπίτι του στην Κηφισιά, τα οποία ο ίδιος στη συνέχεια κατέθετε τμηματικά σε δικό του λογαριασμό σε πιστωτικό ίδρυμα της χώρας. Εν συνεχεία, πάλι τμηματικά, τα μετέφερε σε λογαριασμούς του πρώην υπουργού σε ελβετικές τράπεζες, στους οποίους ήταν συνδικαιούχος και η σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου.

Γιάννος Παπαντωνίου: Η πτώση ενός «τσάρου»

Συνολικά, όπως κατέθεσε, έλαβε από τον πρώην υπουργό περίπου 2,5 εκατομμύρια ευρώ, για τα οποία ο πρώην υπουργός ισχυριζόταν ότι προέρχονταν από κληρονομίες και από εκποίηση έργων τέχνης. Ειδικότερα φέρεται να  ανέφερε στην απολογία του, ότι μέσα σε δύο χρόνια, το 2002 και το 2003, έλαβε τμηματικά από τον Παπαντωνίουτα  2,5 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά. Τα χρήματα αυτά φέρεται επίσης ότι τα παραλάμβανε σε δεσμίδες μέσα σε κίτρινους φακέλους από το σπίτι του πρώην υπουργού στην Κηφισιά. Στη συνέχεια γίνονταν οι καταθέσεις σε μικρά ποσά σε τραπεζικό κατάστημα των βορείων προαστίων και εν συνεχεία τα λεφτά έφευγαν με προορισμό την Ελβετία. Εκεί κατέληγαν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο τον πρώην Υπουργό και συνδικαιούχο τη σύζυγό του Σταυρούλα Κουράκου.

Όπως είπε ο απολογούμενος, θεωρούσε τον πρώην υπουργό σημαντικό πολιτικό και έντιμο άνθρωπο και έκανε εξυπηρέτηση σε έναν άνθρωπο που εκτιμούσε, χωρίς να λάβει κάποια αμοιβή.

Ο μηχανικός αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

 

 

 

 

 


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top