Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Με χειροπέδες μετά την απολογία τους σε ανακριτές και εισαγγελέα

Δείτε στο video τη στιγμή που ο Γιάννος Παπαντωνίου βγαίνει από τα δικαστήρια συνοδεία αστυνομικών με χειροπέδες μετά τη μαραθώνια απολογία του

 

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν Γιάννος Παπαντωνίου και Σταυρούλα Κουράκου, μετά τη χθεσινή μαραθώνια απολογία τους, ενώπιον των ανακριτών και του εισαγγελέα.

Στο ένταλμα προσωρινής κράτησης για Παπαντωνίου και Κουράκου διατυπώνονται, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι:

•    Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό, καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί.

•    Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

•    Δε συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.
 

Παπαντωνίου φυλακή

Το ζευγάρι μετά την ανακοίνωση της απόφασης, πέρασε τη νύχτα στο Μεταγωγών, ενώ σήμερα θα πάρει το δρόμο για τις φυλακές.

Γιάννος Παπαντωνίου: Από «τσάρος» του ευρώ, στη φυλακή

Όπως έγινε γνωστό, ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας και η σύζυγός του, θα οδηγηθούν στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η στιγμή που το ζεύγος Παπαντωνίου οδηγείται στις φυλακές

Προφυλακιστέοι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Παπαντωνίου φυλακή

Ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός και η σύζυγός του κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτών για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου ως δώρο κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του το 2003.

Παπαντωνίου φυλακή

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε ενώπιον των ανακριτών Διαφθοράς ότι έλαβε δώρα για να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των 6 φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού από τη γαλλική εταιρεία THALES καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Κατά την διήμερη απολογητική διαδικασία ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να δέχθηκε δεκάδες ερωτήσεις για την σύμβαση που δεκαπέντε χρόνια μετά την υπογραφή της, τον κατέστησε υπόλογο ενώπιον της Δικαιοσύνης. 

Παπαντωνίου φυλακή

Είναι η σύμβαση 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι  φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε. -ως κύριου αναδόχου- και υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND  B.V. και του υπουργείου Εθνική Άμυνας.

Παπαντωνίου φυλακή

Κατά το βαρύτατο κατηγορητήριο για την επίμαχη σύμβαση ο κ. Παπαντωνίου έλαβε ως δώρο το επίμαχο χρηματικό ποσό, το οποίο οι ανακριτές θεωρούν μέρος ενός συνολικού ποσού ύψους περίπου 4 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που διατέθηκε για να προτιμηθεί ο συγκεκριμένος υποκατασκευαστής έναντι άλλων. 

Οι ανακριτές θεωρούν ότι εξαιτίας της επίμαχης σύμβασης το δημόσιο ζημιώθηκε με 409 εκατομμύρια ευρώ. 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top