Προφυλακιστέοι ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Δείτε το ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων του STAR όπως προβλήθηκε πριν την απόφαση για την προφυλάκισή τους

Μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας, προφυλακιστέοι κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Υπενθυμίζεται ότι η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου, ο οποίος επί 16 ώρες έδινε απαντήσεις στα ερωτήματα των ανακριτών διαφθοράς, χωρίστηκε σε δυο μέρη. Στην αρχή της απολογίας του ρωτήθηκε εκτενώς για τα εξοπλιστικά προγράμματα και ιδίως για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού η οποία φέρεται να προκάλεσε ζημιά 400 εκατομμυρίων ευρώ στο δημόσιο. Στο δεύτερο σκέλος κλήθηκε να δικαιολογήσει τις ύποπτες ροές 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο έλαβε ως δώρο για να προωθήσει την επίμαχη σύμβαση. Ο πρώην υπουργός αρνήθηκε τις κατηγορίες. 

Την ίδια υπερασπιστική γραμμή ακολούθησε και η σύζυγός του, η οποία επίσης κατηγορείται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και απολογείτο από τις 2 μ.μ. το μεσημέρι της Τρίτης.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι απολογίες, οι δυο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα. Στη συνέχεια εισαγγελέας και ανακριτές διαφθοράς πραγματοποίησαν διάσκεψη και αποφάσισαν την προφυλάκισή τους. 

Ο Γιάννος Παπαντωνίου είναι πλέον ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ που κρίνεται προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση που σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top