Η Ρούλα που από γραμματέας έγινε κυρία υπουργού

Προφυλακίστηκε μαζί με τον σύζυγό της Γιάννο Παπαντωνίου

Πρώτη δημοσίευση 24/10/18 13:57

Μοιραία αποδεικνύεται για τον πρώην «Τσάρο» της πολιτικής ζωής της χώρας, Γιάννο Παπαντωνίου η δεύτερή σύζυγός του, Ρούλα Κουράκου, το όνομα της οποίας βρέθηκε στη λίστα Λαγκάρντ και στάθηκε η αφορμή για να ξετυλιχθεί ο μίτος της πορεία του μαύρου χρήματος που βρέθηκε σε τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην υπουργού. Την Τρίτη το βράδυ ο εισαγγελέας διέταξε να τους περάσουν χειροπέδες και σήμερα οδηγούνται στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού, ο πρώην υπουργός στην πτέρυγα της 17Ν και η σύζυγός του στο τμήμα γυναικών. 

Στις φυλακές Κορυδαλλού ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του

Γιάννος Παπαντωνίου: Η πτώση ενός «τσάρου»

Ήταν στα μέσα της δεκαετίας του ’90, όταν η πρώτη σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου, Λία Καρτάλη, σχεδόν επιβάλει την πρόσληψη της Σταυρούλας Κουράκου ως ιδιαιτέρα του στο πολιτικό του γραφείο. Δημοσίευμα του περιοδικού Full Life του 2013 αναφέρει μάλιστα ότι η Σταυρούλα ήταν κόρη της οικιακής βοηθού της οικογένειας Καρτάλη.

Η στιγμή που το ζεύγος Παπαντωνίου οδηγείται στις φυλακές

Το 1994 οι διάδρομοι του υπουργείου Οικονομικών βουίζουν για το νέο καυτό ειδύλλιο που έχει φουντώσει πίσω από τις κλειστές πόρτες του γραφείου του υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου με τη γραμματέα του. 

Η σχέση αυτή γρήγορα αποδεικνύεται ότι δεν είναι εφήμερη. Ο Γιάννος Παπαντωνίου υποβάλει αίτηση διαζυγίου για να λύσει τον γάμο του με τη Λία Καρτάλη, στην οποία οφείλει και την ανέλιξή του στην πολιτική. Το διαζύγιό τους είναι αρκετά έντονο, με κατηγορίες και προσβολές να εκτοξεύονται εκατέρωθεν. 

Η τότε σύζυγός του τον κατηγορούσε ότι εγκατέλειψε την οικογενειακή εστία και μάλιστα πήρε χρήματα από τον κοινό τους λογαριασμό, τα οποία όμως προήλθαν από την πώληση μέρους της πατρικής της περιουσίας. Ο υπουργός πάλι κατηγόρησε την τότε σύζυγό του για αλαζονική και υποτιμητική συμπεριφορά εις βάρος του που έκανε ανυπόφορη τη συμβίωση μαζί της. 

Το διαζύγιο μετά από πολλές εντάσεις βγήκε, αλλά πριν η απόφαση καταστεί αμετάκλητη, η Λία Καρτάλη απεβίωσε κι έτσι ο γάμος τους ουσιαστικά δε λύθηκε ποτέ. 

Η «Ρούλα» Κουράκου από την άλλη, όπως τη φώναζε χαϊδευτικά ο Γιάννος Παπαντωνίου κατέθεσε αίτηση διαζυγίου από τον τότε σύζυγό της, Θεόδωρο Ουσταμπασίδη, με τον οποίο είχε αποκτήσει δύο παιδιά. Και αυτό το διαζύγιο ήταν αρκετά επώδυνο με τον τότε σύζυγό της να βάζει ως όρο για να την αφήσει… «ελεύθερη» την επιμέλεια των παιδιών τους, κάτι στο οποίο συμφώνησε με βαριά καρδιά. Η αίτηση διαζυγίου κατατέθηκε από τη Σταυρούλα Κουράκου το 1995 και ο γάμος τους λύθηκε έναν χρόνο αργότερα.

Παντρεύτηκαν με τον Γιάννο Παπαντωνίου μετά από τον θάνατο της πρώτης συζύγου του πρώην υπουργού και από τον γάμο αυτό απέκτησαν έναν γιο, τον 19χρονο σήμερα Ιάσονα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News του 2013, συνάδελφοι της Ρούλας Κουράκου, είπαν πως αμέσως μόλις ξεκίνησε η σχέση της με τον Γιάννο Παπαντωνίου την επηρέασε η αλαζονεία της εξουσίας, τα γούστα της... ακρίβυναν και οι απαιτήσεις της αυξήθηκαν. 

Στις κοσμικές της εμφανίσεις, ως κυρία υπουργού πια, προσέλκυε τα φλας των φωτογράφων, επιλέγοντας σικάτα και αρκετά ακριβά σύνολα, τα οποία συνόδευε με εντυπωσιακά κοσμήματα, διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους. 

Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, μετά από το σκάνδαλο στο οποίο βρέθηκαν μπλεγμένοι, ο Γιάννος Παπαντωνίου και η Ρούλα Κουράκου αποφάσισαν να μετακομίσουν μόνιμα στην Ελβετία, διατηρώντας έτσι χαμηλούς τόνους, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. 

Οι εξελίξεις όμως ανέτρεψαν τα δεδομένα για το πρώην ισχυρό ζεύγος της πολιτικής ζωής της χώρας, που πλέον βρίσκεται προφυλακισμένο για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες ύψους 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων που φέρεται να έλαβε ο Γιάννος Παπαντωνίου ως «δώρο» κατά την ενάσκηση των καθηκόντων του ως υπουργός Άμυνας το 2003.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top