Μάτι: Βουβός πόνος στην επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα

Τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Σε βαρύ κλίμα και με τις «πληγές» να είναι ανοικτές τελέστηκε το σαρανταήμερο μνημόσυνο στο Μάτι για τα θύματα της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου, που προκάλεσε τον θάνατο 98 ανθρώπων.

Το μνημόσυνο τελέστηκα από τους Μητροπολίτες Μεσογαίας και Λαυρεωτικής  κ.κ Νικόλαο, και Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.κ Κύριλλο, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Στη συνέχεια έγινε επιμνημόσυνη δέση στην Αργυρά Ακτή, εκεί όπου έχασαν την ζωή τους στην φονική φωτιά πολλοί συνάνθρωποί μας.

Μάτι: Βουβός πόνος στην επιμνημόσυνη δέση για τα θύματα

Φωτογραφία από irafina

Το παρών έδωσε πλήθος κόσμου από Ραφήνα, Νέα Μάκρη αλλά και Μαραθώνα. Ανάμεσά τους πολλοί τοπικοί παράγοντες αλλά και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της περιοχής.

Ζητούν από τους πυρόπληκτους να πληρώσουν το συσσίτιό τους

Την ώρα που δεκάδες κάτοικοι στο Μάτι προσπαθούν να επανέλθουν σε μια (σχετική) καθημερινότητα, συχνά έχοντας χάσει σχεδόν ολόκληρη την περιουσία τους, καλούνται να πληρώσουν το φαγητό που τους χορηγείτο δωρεάν!

Ειδικότερα, η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ), η οποία προμήθευε με φαγητό πολλούς πυρόπληκτους, είχε ενημερώσει πως θα σταματούσε η δωρεάν παροχή φαγητού από την 1η Σεπτεμβρίου. 

Στο σημείο φιλοξενούνται περίπου 150 άτομα και η δαπάνη για το φαγητό ανέρχεται για τον κάθε πυρόπληκτο στα 6 ευρώ.

Ο δήμος Ραφήνας ανταποκρίθηκε άμεσα και ενημέρωσε πως θα καλύψει το κόστος για να συνεχιστεί η παροχής δωρεάν γευμάτων για τις είκοσι οικογένειες που μένουν στις εγκαταστάσεις της ΠΑ. Από την άλλη, όμως ο δήμος Μαραθώνα κράτησε σιγή ιχθύος και έτσι οι 52 οικογένειες, δημότες του, που βρίσκονται στον ίδιο χώρο θα έπρεπε να πληρώσουν για το φαγητό τους.

Τελικά η Πολεμική Αεροπορία έδωσε παράταση για ακόμα μια εβδομάδα στην παροχή δωρεάν συσσιτίου στις οικογένειες που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση.
 

Δείτε εδώ ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top