Κλειστοί οι σταθμοί μετρό Νομισματοκοπείο και Πανόρμου από τη βροχή

Έκκληση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στους πολίτες

Πρώτη δημοσίευση: 11:59

Έντονα προβλήματα έχει προκαλέσει η καταιγίδα που πλήττει την Αττική από νωρίς το μεσημέρι, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτική Προστασίας να καλεί τους πολίτες να μη βγαίνουν από τα σπίτια τους. 

Σύμφωνα με οπληοροφορίες, έκλεισαν οι σταθμοί  του μετρό Νομισματοκοπείο και Πανόρμου.

«Λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στο Λεκανοπέδιο, παρακαλούνται οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, να αποφεύγουν να μετακινούνται στις περιοχές όπου εκδηλώνονται τα φαινόμενα και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των Αρχών», αναφέρει σε επείγον μήνυμά της στο Twitter. 

 

 

Στο ίδιο πνεύμα και η ανάρτηση του Αντιπεριφερειάρχη Γ. Καραμέρου, ο οποίος έγραψε στο Twitter:

 

 

"Εκ νέου σοβαρή απειλή μεγάλης καταιγίδας πάνω από Βριλήσσια Μαρούσι Χαλάνδρι. Όλοι σε επιφυλακή στον βόρειο τομέα". 

Ήδη έχουν αναφερθεί και τα πρώτα προβλήματα με διακοπές ρεύματος στο Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως σε πολλές περιοχές του Νομού πραγματικά η ένταση των καταιγίδων είναι εξαιρετικά δυνατή.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για άντληση υδάτων, οι περισσότερες κλήσεις έχουν γίνει από Αθήνα, Φιλοθέη - Ψυχικό, Φιλαδέλφια, Χαλκηδόνα, Κηφισιά, Μαρούσι και Γαλάτσι.

Λόγω της καταιγίδας προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αντιμετωπίζουν στην περιοχή των Μελισσίων, του Ψυχικού και Γηροκομείου, καθώς και στο Καματερό και τον Κόκκινο Μύλο.  

Μποτιλιάρισμα επικρατεί στην Κηφισίας, στο ρεύμα ανόδου από Νέο Ψυχικό και μετά, ενώ κλειστή είναι η Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι. Προβλήματα στην κυκλοφορία παρατηρούνται σε πολλούς δρόμους του λεκανοπεδίου. Παράλληλα, στον Περισσό αλλά και στη συμβολή της Μιχαλακοπούλου με τη Μεσογείων υπάρχουν πλημμυρισμένα αυτοκίνητα. 

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
 

Σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης κλειστή είναι η κυκλοφορία των οχημάτων:
 

- Στην οδό Πειραιώς από το ύψος της Χαμοστέρνας μέχρι την Πέτρου Ράλλη

- Στη Μεσογείων, από το ύψος του νοσοκομείου Σωτηρία μέχριρ τη Βασ. Σοφίας και στα δύο ρεύματα
- Στην Καυτατζόγλου από την Πατησίων μέχρι την Αχαρνών και στα δύο ρεύματα
- Στη Μιχαλακοπούλου από το ύψος του Πύργου Αθηνών προς τη Μεσογείων
- Στην Αγίου Αθανασίου στο Μαρούσι από την οδό Κονίτσης μέχρι την οδό Σώρου.

 

Ισχυρές καταιγίδες είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, ο μετεωρολόγος Γ. Καλλιάνος, και σήμερα στις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας θα επικρατήσουν ασταθείς καιρικές συνθήκες, με κύριο χαρακτηριστικό τις πολύ ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες από το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με τον κ. Καλλιάνο στο επίκεντρο των καταιγίδων θα βρεθεί η Αττική, όπου δεν αποκλείεται οι καταιγίδες να συνοδευτούν και από τοπικές χαλαζοπτώσεις, ενώ προειδοποιεί και για τον κίνδυνο πλημμυρών. 

Οι περιοχές που αναμένεται να πληγούν περισσότερο από τις καταιγίδες είναι τα βόρεια προάστια, το κέντρο της Αθήνας, αλλά και δυτικότερες περιοχές του νομού. 

Στις πυρόπληκτες περιοχές, για τις οποίες υπάρχει και μεγαλύτερη ανησυχία υπάρχει το ενδεχόμενο ακόμα και για δυνατές κατά τόπους μπόρες, αλλά τα φαινόμενα δεν αναμένεται να έχουν τη δυναμική που θα έχουν στα βόρεια προάστια. 

Οι μπόρες ή και οι τοπικές καταιγίδες ιδιαιτέρως από το μεσημέρι έως και το απόγευμα, θα διατηρηθούν και την ερχόμενη εβδομάδα για την Αττική. Ωστόσο, δεν φαίνεται κάτι ανησυχητικό τουλάχιστον για τις περισσότερες περιοχές του νομού. Τα φαινόμενα θα είναι κατά βάση τοπικά, έως και μέτριας εντάσεως και μικρής χρονικής διάρκειας.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top