Φούρνοι για δηλώσεις Ερντογάν: "Οι σημαίες είναι στη θέση τους"

Δείτε το βίντεο

Μετά τις... δηλώσεις από τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ και τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, πως η SAT κατέβασε την ελληνική σημαία από τη βραχονησίδα Ανθρωποφά, τώρα το ακούσαμε και από τα πιο...επίσημα χείλη, από τον ίδιο τον Πρόεδρο Ερντογάν. 

«Αυτοί που έκαναν αυτό το πράγμα δεν ήξεραν πως θα απαντηθεί άμεσα. Κι έτσι έγινε. Οι κομάντος υποβρυχίων καταστροφών μας, πήγαν, κατέβασαν τη σημαία κι άφησαν τη βραχονησίδα ως έχει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ρεπορτάζ του Star από την πρώτη στιγμή τον είχε διαψεύσει βέβαια.

Όπως τονίζει ο πρώην Δήμαρχος Καλύμνου, Δημήτρης Διακομιχάλης, «από την ημέρα που ύψωσαν την ελληνική σημαία σε εθνικό χώρο , έχουν ακούσει κι αυτοί τα εξ αμάξης. Επιτρέψτε μου, εγώ απαντώ ότι δεν πήγαν ούτε στα υψώματα του Γκολάν,  ούτε στη Δυτική Όχθη του Ιορδάνη, πήγαν σε εθνικό χώρο και ύψωσαν το ελληνικό σύμβολο».

Όσοι γνωρίζουν τις Διεθνείς Συνθήκες αλλά και κάτοικοι της περιοχής δεν δέχονται καμία αμφισβήτηση, για την ελληνικότητα των βραχονησίδων.

«ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ»

«Υπάρχει χάρτης του Τουρκικού Υπουργείου Άμυνας , της γειτονικής χώρας , έκδοση του 1994, που αναφέρει  τα Ίμια και τους Ανθρωποφάγους με το ελληνικό τους όνομα, όπως επίσης και τους Φούρνους» τονίζει ο κ. Διακομιχάλης.

Στη συνέντευξη...εφ’ όλης της ύλης που έδωσε στα τηλεοπτικά δίκτυα NTV και STAR, ο Τούρκος Πρόεδρος, ισχυρίστηκε πως η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί...  ανάβοντας τα φυτίλια στο Αιγαίο!

«ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ.... ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΜΕ ΑΝΕΣΗ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ ΒΑΠΟΡΙΑ»

«Δεν θέλουμε να θερμανθούν τα νερά. Να κάτσουμε στο τραπέζι , να βάλουμε τα πράγματα στην άκρη. Τόσα μέτρα, τόση απόσταση...Αυτό είναι θάλασσα ρε, αέρας ρε. Από δω να περάσουν με άνεση τα αεροπλάνα και τα βαπόρια» ανέφερε ο Ερντογάν.

"ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΑΝ ΜΙΑ... ΚΟΙΝΗ ΛΙΜΝΗ"

 

«Το ότι το Αιγαίο το βλέπουν σαν μια κοινή λίμνη, αυτό δυστυχώς είναι παλιό και σας θυμίζω ότι από το 1974 και μετά συνεχώς η Τουρκία θέτει το ζήτημα της διαφοράς  των 4 μιλίων μεταξύ εναέριου και θαλάσσιου ελληνικού χώρου. Είναι μια προσπάθεια του Ερντογάν να μας θυμίσει πως υπάρχει το ζήτημα. η δική τους προσέγγιση είναι ειρηνική υποτίθεται Ο Ερνοτγάν θέλει να δείξει στη Δύση ότι αυτός θα είναι ο καλύτερος συνομιλητής με την ΅Ελλάδα» αναφέρει ο Καθηγητής Πολιτικής Παντείου Κώστας Λάβδας.

 

ΤΙΤΛΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΥΠ ΓΙΑ "ΓΚΡΙΖΟ" ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Εν τω μεταξύ, συναγερμό έχουν προκαλέσει στην ΕΥΠ πληροφορίες που κάνουν λόγο για ένα... γκρίζο σενάριο πρόκλησης θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο με την υπογραφή... Ερντογάν. Φουσκωτό σκάφος, με παράνονομους μετανάστες  θα οδηγηθεί εσκεμμένα σε ναυάγιο από τους Τούρκους, κοντά σε ελληνική  βραχονησίδα. Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής , θα ξεκινήσει διαδικασίες.... διάσωσης των ναυαγών, μεταφέροντάς τους πάνω στη βραχονησίδα αναφέροντας πως η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε  σε... τουρκικό έδαφος.

 

 

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top