Άγρια επεισόδια μεταξύ ΜΑΤ και διαδηλωτών – Ξύλο, τραυματίες, συλλήψεις και προσαγωγές

Σχηματίζεται δικογραφία από την αστυνομία / Νέα ενημέρωση 19:28

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στα Εξάρχεια μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και συγκεντρωμένων που διαμαρτύρονταν κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους.

Όταν κάποια στιγμή οι διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλλουν στο συμβολαιογραφικό γραφείο ώστε να εμποδίσουν τις εκποιήσεις των σπιτιών, οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους απώθησαν με τη βία.

Αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν 5 τραυματίες (ανάμεσά τους και ένας φωτορεπόρτερ), ενώ έγιναν 5 προσαγωγές.

Να σημειώσουμε ότι για αρκετή ώρα πρίν ξεκινήσουν τα επεισόδια, οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα και προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό της Αστυνομίας. Κάποια στιγμή τους πέταξαν αυγά και σακούλες σκουπιδιών.



 

Τη βία των ΜΑΤ και τις συλλήψεις κατήγγειλε με δηλώσεις του ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης:

 

«Προφανώς με εντολές Τσίπρα, Κοντονή και Τόσκα τα ΜΑΤ εκδικητικά ενάντια στους αγωνιστές κατά των πλειστηριασμών και μας έριξαν χημικά, πετούσαν ότι είχαν μπροστά τους και έριξαν άγριο ξύλο», ανέφερε. 

Και πρόσθεσε: «Έχουμε πέντε τραυματίες ο ένας από αυτούς μάλλον από ότι φαίνεται είναι αρκετά σοβαρά. Έγιναν πέντε αυθαίρετες αναίτιες συλλήψεις μεταξύ των οποίων δύο νεαρά παιδιά χωρίς να κάνουν τίποτα. Τα ΜΑΤ τους κλωτσούσαν άγρια ενώ ήταν πεσμένοι κάτω, μία πρωτοφανής βαρβαρότητα. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει κανένα μέλλον». 


ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΕΙΟ

 

Δικογραφία σχηματίζεται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν σήμερα έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, που είχαν ως αποτέλεσμα τέσσερις αστυνομικοί και ένας πολίτης να τραυματιστούν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, για τη συμμέτοχη τους στα επεισόδια συνελήφθησαν τρεις ημεδαποί ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η έρευνα για την ταυτοποίηση και άλλων συμμετεχόντων.


 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top