Kαταπέλτης η εισαγγελέας για τον 46χρονο λέκτορα που κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της

Ζήτησε την ενοχή του για τη διπλή δολοφονία με αρσενικό

Καταπέλτης η εισαγγελέας για τον λέκτορα του ΑΠΘ

«Ούτε οι πιο επικίνδυνοι κατά συρροήν δολοφόνοι δεν έχουν διαπράξει τέτοια εγκλήματα». Με αυτά τα λόγια, η εισαγγελέας της έδρας, Εμμανουέλα Κετσιατζή, ζήτησε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης την ενοχή του 46χρονου λέκτορα του ΑΠΘ, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του και τη γιαγιά της, χορηγώντας τους αρσενικό (δηλητήριο).

Όπως είπε η εισαγγελέας στην αγόρευσή της, ο κατηγορούμενος «σκότωσε όχι μόνο μία φορά τη γυναίκα του, αλλά τόσες φορές, όσες χορήγησε το δηλητήριο. Την έβλεπε να λιώνει, να παραλύει, άντεξε σ' αυτό το θέαμα. Ήθελε να το βλέπει. Έμεινε αμετανόητος μέχρι το τέλος. Στέρησε από μία μάνα να αγκαλιάσει το παιδί της, πριν φύγει από τη ζωή. Πήρε έναν ακόμη άνθρωπο (τη γιαγιά) για να συσχετιστούν οι δύο πράξεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αποκλειστικά στο Star η Ρωσίδα σύντροφος του λέκτορα που φέρεται να δηλητηρίασε με αρσενικό την γυναίκα του και την γιαγιά της

«Φταίνε οι σωληνώσεις» λέει ο λέκτορας που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του και τη γιαγιά της

«Λυπάμαι που πέθανε ο Φώσκολος»! Στο εδώλιο ο λέκτορας που κατηγορείται πως δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του και τη γιαγιά της

Ο λέκτορας του ΑΠΘ μιλά μέσα από την φυλακή για τον θάνατο της γυναίκας του και την εξωσυζυγική σχέση

Κατά τη μαραθώνια αγόρευσή της η οποία ήταν καταπέλτης, η εισαγγελέας αξιολόγησε το αποδεικτικό υλικό και ανατρέχοντας μία προς μία όλες τις καταθέσεις των μαρτύρων που εξετάστηκαν από το δικαστήριο, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών ανέφερε ότι οι δύο γυναίκες δηλητηριάστηκαν με αρσενικό, το οποίο έριξε ο κατηγορούμενος στο νερό που ήπιαν:

«Η ενεργώς αιτία θανάτου ήταν η οξεία δηλητηρίαση από αρσενικό» είπε, ενώ σχολίασε ότι θα «είχαμε το τέλειο έγκλημα» εάν δεν νοσηλευόταν η 34χρονη σύζυγός του στην ΜΕΘ του Παπανικολάου -νοσηλευτικό ίδρυμα όπου η νεαρή γυναίκα κατέληξε τον Αύγουστο του 2013, με διαφορά λίγων ημερών από την 85χρονη γιαγιά της- όπως επίσης εάν δεν είχαν φυλαχθεί δείγματα τοξικολογικών εξετάσεων.

«Αυτά τα δύο γεγονότα απέτρεψαν το τέλειο έγκλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Αντικρούοντας τους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι ο θάνατος της 34χρονης και της γιαγιάς της οφείλεται στην επιβάρυνση των οργανισμών των δύο γυναικών από το νερό που είχε περιεκτικότητα σε αρσενικό στο εξοχικό της οικογενείας στη Χαλκιδική και στην κατανάλωση μολυσμένων τροφών, η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών, επικαλούμενη τις μαρτυρικές καταθέσεις ειδικών, τόνισε πως ειδικά για τις τροφές θα έπρεπε να είχαν καταναλώσει τεράστιες ποσότητες για να ενοχοποιηθούν αυτές για τους θανάτους.

ΟΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΘΕΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΕΞΩΣΥΖΥΓΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ ΤΟΥ

 

Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της μίλησε για έναν άνθρωπο που  ήταν προσηλωμένος στην πανεπιστημιακή του καριέρα, ενώ αναφέρθηκε στην εξωσυζυγική σχέση που είχε συνάψει με φοιτήτριά του και με την οποία απέκτησε αργότερα παιδί. Παράλλλα τόνισε πως ο 46χρονος είχε προβληματικές σχέσεις τόσο με τα πεθερικά όσο και με τη γυναίκα του.

Μάλιστα χαρακτήρισε την υπόθεση «μοναδική στα ιατρικά και νομικά χρονικά», ενώ κάνοντας αναφορά σε σχόλιο του κατηγορούμενου πανεπιστημιακού στην απολογία του, όταν παρομοίασε το κατηγορητήριο με σενάριο βιβλίου της Αγκάθα Κρίστι, σημείωσε ότι πράγματι η υπόθεση θα μπορούσε να αποτελέσει ένα από τα βιβλία της.

Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 46ΧΡΟΝΟΥ

 

Ο κατηγορούμενος πανεπιστημιακός αντέδρασε πολλές φορές στο άκουσμα της εισαγγελικής πρότασης. Άλλοτε  χειροκροτούσε ειρωνικά και άλλοτε παρενέβαινε ζητώντας να προσκομίσει «στοιχεία και αποδείξεις» για να τεκμηριώσει τα λεγόμενα της. «Όλο υποθέσεις κάνεις, που τα ξέρεις όλα αυτά» είπε απευθυνόμενος υποτιμητικά στην εισαγγελέα, για να τον ανακαλέσει στην τάξη η προεδρεύουσα του δικαστηρίου.

Η δίκη διεκόπη και θα επαναληφθεί την Τρίτη (13/3), οπότε το λόγο θα πάρουν οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής. Θα ακολουθήσουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης, ενώ η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τις επόμενες εβδομάδες.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top