«Φταίνε οι σωληνώσεις» λέει ο λέκτορας που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του και τη γιαγιά της

Αναβιώνει η οικογενειακή τραγωδία στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης

Τι λέει ο λέκτορας του ΑΠΘ αρσενικό σύζυγος γιαγιά

Σήμερα, Τρίτη, ξεκίνησε στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη του λέκτορα του ΑΠΘ, που κατηγορείται ότι δηλητηρίασε με αρσενικό τη σύζυγό του και τη γιαγιά της, σκοτώνοντάς τες, τον Αύγουστο του 2013. Με λίγες μόλις ημέρες διαφορά και παρουσιάζοντας περίεργα συμπτώματα, οι δυο γυναίκες έφυγαν από τη ζωή.  

Διαβάστε επίσης: Το σατανικό σχέδιο του Λέκτορα του ΑΠΘ που σκότωσε τη γυναίκα του και τη γιαγιά της - Φρίκη προκαλούν τα νέα στοιχεία

Σε δυο στρατόπεδα είναι χωρισμένοι οι συγγενείς κατηγορούμενου και θυμάτων στην αίθουσα του δικαστηρίου. Τον πάγο έσπασε η μητέρα του ενός θύματος, της 35χρονης συζύγου του λέκτορα, και κόρη του άλλου, της αδικοχαμένης γιαγιάς.

Πολύ συγκινημένη, η μάρτυρας είπε στην κατάθεσή της ότι πιστεύει ότι ο κατηγορούμενος είναι ο δολοφόνος της κόρης της και της ηλικιωμένης μητέρας της και περιέγραψε τις σχέσεις του ζευγαριού, τονίζοντας ότι «είχαν άσχημη σχέση». Δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η κόρη της ήθελε να χωρίσει, εξαιτίας των συνεχών καβγάδων. «Υπήρχαν έντονοι καβγάδες. Ήταν βίαιος λεκτικά μαζί της. Σε έναν καβγά η κόρη μου του είπε θέλω να χωρίσουμε και αυτός απάντησε: Τώρα που έχουμε το παιδί; Θα σε σκοτώσω» κατέθεσε η γυναίκα, μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Ο Λέκτορας μιλά μέσα από την φυλακή για τον θάνατο της γυναίκας του και την εξωσυζυγική σχέση! ΒΙΝΤΕΟ

Στη συνέχεια, η μάρτυρας περιέγραψε τα συμπτώματα που εμφάνιζε η κόρη της πριν πεθάνει, χωρίς κανένας να μπορεί να πει γιατί. «Το Δεκέμβριο του 2012 είχε τάσεις λιποθυμικές. Ναυτία και ζάλη. Νομίζαμε ότι είναι κάτι τυχαίο. Τον επόμενο μήνα τα συμπτώματα ήταν πιο έντονα. Μία φορά το μήνα. Είχε τάση για εμετό και ατονία. Κάναμε εξετάσεις για να δούμε από πού προέρχεται. Από το Μάιο άρχισε να πέφτει. Δεν είχε δυνάμεις. Έχανε βάρος και έβγαλε εξανθήματα. Στις 24 Ιουλίου 2013 πήγαμε στα επείγοντα και μπήκε στην εντατική». Για την ηλικιωμένη μητέρα της ανέφερε ότι «Ήταν υγιέστατη. Έπαιρνε μισό χάπι την μέρα για την πίεση. Παραπονέθηκε ότι είχε πρήξιμο στα πόδια» και ότι «είχε πιο γρήγορη εξέλιξη».

Δεν παρέλειψε, τέλος, θυμίσει ότι ο λέκτορας του ΑΠΘ είχε εξωσυζυγική σχέση με μια φοιτήτρια, με την οποία απέκτησαν κι ένα παιδί, όσο ήταν παντρεμένος με το ένα θύμα.

«Φταίνε οι σωληνώσεις»

Ο κατηγορούμενος, από τη μεριά του, αρνήθηκε ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον θάνατο των δυο γυναικών. Δεν δίστασε να υποστηρίξει, μάλιστα, ότι για τη δηλητηρίαση της γυναίκας του και της γιαγιάς της ευθύνονται οι σωληνώσεις του σπιτιού τους στα Γεωπονικά της Χαλκιδικής, επειδή είναι παλιές, αναφέροντας ότι και ο ίδιος έχει δηλητηριαστεί από αρσενικό παλιότερα.

Μετά την απολογία του, ανακριτής και εισαγγελέας διαφώνησαν για το αν πρέπει να προφυλακιστεί, με το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών να αποφασίζει, τελικά, την προσωρινή κράτησή του.

Η ακροαματική διαδικασία διεκόπη για αύριο, Τετάρτη, το πρωί και θα συνεχιστεί με την εξέταση μαρτύρων, μεταξύ των οποίων και ιατροδικαστές-τεχνικοί σύμβουλοι των δύο πλευρών. Με μια πρώτη εκτίμηση, η δίκη πιθανότατα θα συνεχιστεί και τον επόμενο μήνα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top