«Λυπάμαι που πέθανε ο Φώσκολος»! Στο εδώλιο ο λέκτορας που κατηγορείται πως δηλητηρίασε με αρσενικό τη γυναίκα του και τη γιαγιά της

Η δήλωση του δικηγόρου του για τον Φώσκολο που προκάλεσε σάλο

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο λέκτορας του ΑΠΘ ο οποίος κατηγορείται πως το 2013 δηλητηρίασε μέχρι θανάτου, την 34χρονη σύζυγό του και την 86χρονη γιαγιά της.

«Λυπάμαι πάρα πολύ γιατί πέθανε ο Φώσκολος, γιατί θα είχε στα χέρια του μία αστυνομική ιστορία καταπληκτική» είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ο δικηγόρος του δράστη Νίκος Διαλυνάς και πρόσθεσε: «Η άποψή μου είναι δεδομένη, με βάση αυτά που λένε οι γιατροί, με βάση αυτά τα οποία διάβασα εγώ, χωρίς να είναι ειδικός. Φυσικά και είναι χρόνια».

Οι δύο γυναίκες είχαν πεθάνει με διαφορά λίγων ημερών. Στις 19 Αυγούστου εξέπνευσε η η ηλικιωμένη, ενώ στις 23 έφυγε από την ζωή η σύζυγος του λέκτορα.

«Στην αρχή δεν πίστευα πως πίσω από τους δύο θανάτους κρύβεται ο σύζυγος της οικογένειας. Δεν πάει ανθρώπινος νους. Ειδικά για τη συγκριμένη περίπτωση. Η οικογένεια είχε ένα παιδάκι 3 ετών και δεν είχαν δώσει δείγματα γραφής πως κάτι δεν πήγαινε καλά μεταξύ τους» αποκάλυψε η Σοφία Νερολαδάκη, η οικογένεια του θύματος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το παραπεμπτικό βούλευμα, η προσπάθεια του 43χρονου να δηλητηριάσει την σύζυγό του ξεκίνησε από τον Φλεβάρη του 2013, αφού σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό της παρουσίασε τον Απρίλιο διάφορα επεισόδια με εμετούς και διάρροιες. Αργότερα παρουσίασε άλλο ένα επεισόδιο. Σύμφωνα με το βούλευμα λοιπόν η δηλητηρίαση προήλθε με τοποθέτηση του αρσενικού στο νερό μέσω του βρασμού ή στις τροφές που κατανάλωνε. Αρχικά ο λέκτορας της έδινε μικρές ποσότητες, όταν όμως είδε πως το σχέδιο του αποτύγχανε της χορήγησε μεγαλύτερη δόση.

Ο οικογενειακός γιατρός μάλιστα, ήταν και ο πρώτος που υποψιάστηκε την δηλητηρίαση.

«Είδα κάποια συμπτώματα όπως περιοδικότητα, συγκεκριμένες μέρες της εβδομάδας, πράγμα φυσικά που δεν είναι λογικό. Δεν γίνεται π.χ μία πάθηση να σου χτυπάει την πόρτα μόνο Σαββατοκύριακο. Έγιναν όλα πολύ σταδιακά» είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Όταν μάλιστα η σύζυγος του λέκτορα έφυγε από τη ζωή εκείνος άρχισε να συζεί με μία Ρωσίδα μαθήτριά του με την οποία απέκτησε και ένα παιδί που σήμερα είναι δύο ετών.

«Τον γνώρισα και πιο πριν αλλά δεν είχαμε κάτι. Μιλάγαμε επειδή ήταν καθηγητής μου. Συζούμε εδώ και 16 μήνες, όσο χρονών είναι το παιδί. Ούτε μία κατσαρίδα δεν μπορεί να σκοτώσει όχι άνθρωπο. Πρόκειται για σκευωρία εις βάρος του. Μου είχε πει πως επειδή είχε μαλώσει με την άλλη πλευρά τον είχαν απειλήσει πως θα έχανε την δουλειά του και θα τον καταστρέψουν» είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες η Ρωσίδα στην δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού.

Παράλληλα και η μητέρα του δράστη υποστήριξε πως ο γιος της δεν είχε ποτέ εξωσυζυγική σχέση και ήταν πιστός στην οικογένειά του.

«Η νύφη μου και ο γιος μου ήθελαν δεύτερο μωρό. Η σχέση τους ήταν πάρα πολύ καλή. Όπου ήθελαν πήγαιναν διακοπές. Δεν είχαν προβλήματα και ήθελαν να κάνουν και δεύτερο παιδί. Η σχέση του με τη Ρωσίδα ξεκίνησε πολύ μετά.  Αφού πέθανε η νύφη μου δεν ήταν παράλληλη. Την πήρα την κοπέλα μέχρι να μεγαλώσει λίγο το παιδί» είπε η μητέρα του δράστη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top