Κτηνωδία στην Πετρούπολη - Τι λέει ο πρόεδρος της ελλ. ιατροδικαστικής εταιρίας για το νεκρό βρέφος

«Ήρθε η νεκροφόρα, με ένα μικρό φερετράκι και το πήρε. Τουλάχιστον εμείς οι απάνθρωποι να το θάψουμε σαν άνθρωπο» είπε κάτοικος της περιοχής

Σοκ, θλίψη αλλά κυρίως αποτροπιασμό προκαλεί η είδηση του νεκρού βρέφους που βρέθηκε σε κάδο σκουπιδιών στην Πετρούπολη, φιμωμένου μάλιστα με χαρτοπετσέτες.

Το αγοράκι ήταν με τον ομφάλιο λώρο ακόμα, όταν το εντόπισε χθες ένας ρακοσυλλέκτης. Κάτοικοι της περιοχής και αυτόπτες μάρτυρες μιλούν συγκλονισμένοι για την κτηνωδία που αντίκρυσαν. Μάλιστα, αφήνουν λουλούδια και καντηλάκια αναμμένα δίπλα στον κάδο, που έμελλε να γίνει ο τάφος γι’ αυτό το μωρό, πριν καν προλάβει να έρθει στη ζωή.

«Οι χαρτοπετσέτες είναι καθαρό δείγμα εγκληματικής ενέργειας, δηλαδή παιδοκτονίας. Είναι το σύνηθες μέσο που βρίσκει κάποιος που θέλει να θανατώσει ένα νεογέννητο. Η πρώτη αντίδραση ενός μωρού είναι το κλάμα, μια αντίδραση που ιατρικά έχει τη σημασία της. Προφανώς, εφόσον υπάρχει ο ομφάλιος λώρος, το παιδί πράγματι έκλαιγε σα μια φυσιολογική αντίδραση της γέννησής του, άρα ήταν ζωντανό. Προφανώς, η γυναίκα αυτή για να σταματήσει το κλάμα του και να θανατώσει το παιδί, απόφραξε τις αεροφόρες οδούς» εξήγησε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστής εταιρίας, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Νεκρό βρέφος στην Πετρούπολη: Άνδρας φέρεται να το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών

Συγκινητική είναι δε, η περιγραφή του κου Θανάση Λύρα, κατοίκου της περιοχής που είδε το νεκρό βρέφος στον κάδο. «Ήταν τραγικό, η εικόνα δε μπορεί να φύγει από το μυαλό μου. Δεν έχω κοιμηθεί όλο το βράδυ» είπε με δάκρυα στα μάτια και πρόσθεσε:

«Ήρθε η νεκροφόρα, με ένα μικρό φερετράκι και το πήρε. Το έβαλε σε ένα καθαρό σεντόνι. Τουλάχιστον εμείς οι απάνθρωποι να το θάψουμε σαν άνθρωπο».

Σχετικά με την κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας που φέρεται να έχει καταγράψει ένα αυτοκίνητο να σταματά, να κατεβαίνει ένας άνδρας και να πετά μια σακούλα πανομοιότυπη με αυτή που βρέθηκε το νεκρό βρέφος, ο Γιώργος Καραϊβάζ επεσήμανε ότι  τέτοιο υλικό δεν έχει στα χέρια του το τμήμα ανθρωποκτονιών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top