Εξαρθρώθηκε σπείρα διαρρηκτών που ρήμαζε σπίτια στα βόρεια προάστια

Τα μέλη της έκαναν πολυτελή ζωή

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσε σπείρα διαρρηκτών που χτυπούσε σπίτια στα βόρεια προάστια.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (22-02-2018), σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ραφήνας- Πικερμίου, το Τμήμα Ασφαλείας Αμαρουσίου, την Ειδική Κατασταλτική Αντιτρομοκρατική Μονάδα και Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), συνελήφθησαν συνολικά 7 ημεδαποί, ηλικίας από 27 έως 47 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση, τετελεσμένες και σε απόπειρα, παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και για την πρόληψη και καταστολή νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως προέκυψε από την προανάκριση, τα μέλη της οργάνωσης έχουν διαπράξει, μέχρι στιγμής, (31) κλοπές από οικίες, (2) ληστείες σε βάρος ενοίκων κατοικιών, (17) κλοπές πινακίδων από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και ακόμη μία κλοπή σε αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο των ερευνών διακριβώθηκε ότι οι συλληφθέντες, οι οποίοι διαβιούσαν πολυτελώς, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα δομημένη με διακριτούς ρόλους και διαρκή δράση, τουλάχιστον προ εξαμήνου, με σκοπό την παράνομη κερδοσκοπία, διαπράττοντας ληστείες και κλοπές, σε βάρος ενοίκων μονοκατοικιών, αρχικά στην περιοχή των Μεσογείων και κατόπιν της Βορειοανατολικής Αττικής.

Αναφορικά με τον τρόπο δράσης της οργάνωσης, προέκυψε ότι τα «επιχειρησιακά» μέλη της, (ηλικίας 26, 26, 27, 31 και 31 ετών), είχαν φυσική παρουσία κατά τη διάπραξη των αξιόποινων πράξεων, τροποποιώντας τη σύνθεση της ομάδας, ενώ οι λοιποί συνεργοί είχαν υποστηρικτικό ρόλο φροντίζοντας για την κάλυψη των «επιχειρησιακών» οχημάτων, την παραλαβή και την περαιτέρω διάθεση των κλοπιμαίων.

Αναλυτικότερα, τα μέλη της οργάνωσης έχοντας ως ορμητήριο περιοχές της Δυτικής Αττικής, δρούσαν πρωινές και απογευματινές ώρες και επέλεγαν πολυτελείς μονοκατοικίες σε περιοχές κυρίως της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, ως στόχους, χρησιμοποιώντας τα παρακάτω τεχνάσματα:

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

 

 

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top