Βροχερή Κυριακή με νοτιάδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας από το βράδυ

Σε ετοιμότητα για έντονα καιρικά φαινόμενα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Βροχερή Κυριακή - Πτώση της θερμοκρασίας το βράδυ

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ),  από την επιδείνωση του καιρού έχουν ήδη επηρεαστεί από χθες   το Ιόνιο, η Ήπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά, η Πελοπόννησος, η Κεντρική και  Ανατολική Στερεά.  Οι νότιοι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Σύμφωνα επίσης  με το Εθνικό  Αστεροσκοπείο Αθηνών, σήμερα Κυριακή 17/12/2017 βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις πρωινές ώρες στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Πελοπόννησο και τα βορειοανατολικά τμήματα, με τοπικά έντονα φαινόμενα στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, όπου βαθμιαία στις περιοχές αυτές θα σταματήσουν, αλλά γρήγορα θα επηρεάσουν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα έως τις απογευματινές ώρες.

Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους έως ισχυρούς 5-6 μποφόρ, με αποτέλεσμα την απομάκρυνση της σκόνης από την ατμόσφαιρα και την πτώση της θερμοκρασίας από τα βορειοδυτικά.

Η μέγιστη θερμοκρασία στην  Αθήνα θα φτάσει τους 18 βαθμούς Κελσίου και στη Θεσσαλονίκη τους 11 βαθμούς.   

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top