Αντιμέτωποι με τις ελλείψεις στο ΕΣΥ οι ασθενείς - Πολύωρη αναμονή στα τμήματα επειγόντων

Μάχη με τις ελλείψεις φαρμάκων δίνουν οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη

Σε απόγνωση είναι οι πολίτες στη Θεσσαλονίκη αφού παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις σε φάρμακα και εμβόλια. Την ίδια ώρα έναν Γολγοθά ζουν οι ασθενείς στο ΕΣΥ με τις ελλείψεις προσωπικού και τα κακοσυντηρημένα κτίρια.

Οι ελλείψεις προσωπικού στο δημόσιο σύστημα υγείας, η πολύωρη αναμονή στα τμήματα επειγόντων και η μεγάλη λίστα χειρουργείων οδηγούν πολύ συχνά τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα ακόμα κι αν πρέπει να βάλουν πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Αποφεύγω να πηγαίνω στα νοσοκομεία και πάω σε ιδιώτες» αναφέρει πολίτης.

«Αναγκαστικά πηγαίνουμε σε ιδιώτες για δεύτερη γνώμη» δηλώνει γυναίκα.

«Τα δημόσια νοσοκομεία αποδεκατίστηκαν από μόνιμο προσωπικό. Έχουν αποχωρήσει χιλιάδες και στις θέσεις του προσλήφθηκαν μόνο λίγοι» λέει ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος.

Η ΠΟΕΔΗΝ καταγγέλλει πως το ΑΧΕΠΑ είναι αφύλακτο και γίνεται άντρο αστέγων και τοξικομανών. Παράλληλα καταγγέλλει πως πολλά νοσοκομεία όπως το «Ελενα Βενιζέλου» ή το «Κρατικό της Νίκαιας» έχουν τεράστια προβλήματα στην κτιριακή τους υποδομή, αφού δε γίνεται συντήρηση. Ο οδοντιατρικός σύλλογος Πειραιά καταγγέλλει πως υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε οδοντιατρικό προσωπικό στα μεγάλα νοσοκομεία και πως η αναμονή σε άτομα με αναπηρία είναι πολύμηνη.

Μάχη με τις ελλείψεις φαρμάκων δίνουν οι φαρμακοποιοί στη Θεσσαλονίκη και καταγγέλλουν πως οι εταιρίες τους δίνουν φάρμακα με το σταγονόμετρο.

«Αντί να τα δώσουν στην Ελλάδα, τα δίνουν στο εξωτερικό από όπου κερδίζουν περισσότερα και δε μπορούμε να εξυπηρετήσουμε Έλληνες ασθενείς» αναφέρει ο Πρόεδρος των φαρμακοποιών.

Οι ελλείψεις παρατηρούνται σε φάρμακα για:

οστεοπόρωση

αντιπηκτικά

χοληστερίνη

μυοχαλαρωτικά

διαβήτη

ηρεμιστικά

αντικαταθλιπτικά

εμβόλιο ιλαράς

Δείτε περισσότερα στο ρεπορτάζ του Κεντρικού Δελτίου του STAR και της Κατερίνας Παπακωστοπούλου

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top