Μεγάλη αναζωπύρωση στο Πολυδένδρι-Εθελοντές προσπαθούν να σώσουν σκυλάκια και κατσικάκια από την φωτιά

Τεράστιο το μέτωπο στο Καπανδρίτι-Εκκενώθηκαν σπίτια

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται το Καπανδρίτι, καθώς η φωτιά «γύρισε», οι φλόγες μαζί με τα πεύκα και τα κουκουνάρια ξεπετάχτηκαν και κατευθύνθηκαν προς τα σπίτια.

Οι εικόνες όπως βλέπετε και στα συγκλονιστικά πλάνα του Star, κόβουν την ανάσα.

Πυροσβέστες και εθελοντές έχουν ριχτεί στη μάχη με την φωτιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής είδαν ξαφνικά τις φλόγες να έρχονται πάνω από τα σπίτια τους, ενώ σε μια τιτάνια προσπάθεια, εθελοντές και κάτοικοι προσπαθούσαν να σώσουν ζωές ανθρώπων και ζώων.

Ένας από τους εθελοντές άφησε την μάνικα και προσπάθησε να σώσει κάτι σκυλάκια και κατσικάκια, προκειμένου να μην μπουν μέσα στις φλόγες.

Πρόκειται για εικόνες πανικού, καθώς κανείς δεν περίμενε οι φλόγες να φτάσουν στα πρώτα σπίτια. Με το που γύρισε ακαριαία ο άνεμος, η φωτιά έφτασε στα 50 μέτρα από τις κατοικίες εν ριπή οφθαλμού.

«Πολύ δύσκολη η πυρκαγιά»

Σύμφωνα με τους αξιωματικούς του Π.Σ., η πυρκαγιά είναι πάρα πολύ δύσκολη, καθώς, εκτός των άλλων, η μεγάλη θερμοκρασία που αναπτύσσεται απο την καύση του πυκνού δάσους, δημιουργεί ένα μικροκλίμα στην περιοχή, με πολλαπλασιασμό της έντασης του ανέμου και τη δημιουργία ισχυρών ανοδικών ρευμάτων που δεν επιτρέπουν στα εναέρια μέσα να κατέβουν πολύ χαμηλά και να κάνουν ρίψεις, ενώ και οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να πλησιάσουν.

Για τον λόγο αυτό, με την βοήθεια του στρατού και πολιτών γίνεται προσπάθεια για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών για να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς.

Στην πυρκαγιά επιχειρούν 72 οχήματα, 180 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο. Επιπλέον, την επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν, 20 εθελοντικά οχήματα, 40 υδροφόρες των ΟΤΑ, ΕΥΔΑΠ και Περιφέρειας Αττικής, 11 μηχανήματα έργου και από τις Ένοπλες Δυνάμεις 100 άνδρες έμψυχο δυναμικό και τέσσερα μηχανήματα έργου. Τις επίγειες δυνάμεις συνδράμουν από αέρος διαδοχικά, για να υπάρχουν πάντα εναέρια μέσα πάνω από την πυρκαγιά, τρία αεροσκάφη CANADAIR και έξι ελικόπτερα.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top